I den østlige del af Slagelse vokser et helt nyt byområde op og her placeres en ny daginstition til 120-150 børn. Der er afsat 42 millioner til byggeriet, der skal stå færdigt i 2022.

Slagelse Kommune udbyder i den forbindelse nu en kontrakt om totalrådgivning.

Daginstitution Skovsøbakken placeres på et 15.000 kvm areal mellem Bakkevej og Ndr. Ringgade - det ejes i forvejen af kommunen.

Mod nord og vest er der bar mark og udsigt til det åbne land. Mod øst grænser området op til et større boligområde, Skovbrynet, som er under udvikling med op til 300 boliger.

En daginstitution i forlængelse af boligområdet vurderes at gøre området mere eftertragtet for særligt børnefamilier, hvorfor en placering her vil kunne løfte udviklingen og tiltrække tilflyttere.

Der  gennemført en Lokalplanproces i 2019-20, hvorefter udbud, skitsering, projektering og opførelse vil vare 20-24 måneder.

Baggrund

Slagelse har siden 2015 oplevet en stigning i børnetallet, og prognoserne spår, at denne tendens vil fortsætte. Det betyder, at der er et behov for at udvide daginstitution-kapaciteten i Slagelse by.

For at følge med udviklingen udbygges Firkløveren (Skanderborgvej 9) og Skovbørnehuset (Valmuevej 27), og 2 legestuer er nu taget i brug til daginstitution. Og nu bygges altså Skovsøbakken.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning