Byrådet i Aalborg har besluttet at nedlægge Løvvangsskolen i Nørresundby til fordel for en ny skole i byudviklingsområdet på Stigsborg. Skolen ligger i et område, hvor Falck også ønsker at afvikle sin ejendomm, og derfor vil kommunen udvikle en plan for et areal på samlet 250.000 kvm.

Aalborg Kommune har udarbejdet et debatoplæg for et 250.000 kvm stort areal, hvoraf 160.000 kvm er kommunalt ejet, mens 90.000 kvm er privatejet. Politikerne i By- og Landskabsforvaltningen besluttede den 8. november 2018 at sætte gang i en 8 ugers fordebat.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 15. januar 2019.

En del arealer i området, som strækker sig over 2 forskellige bydele i Nørresundby – henholdsvis Skansekvarteret og Løvvangen -, frigøres til byudvikling i forbindelse med den forestående flytning af Løvvangsskolen, og samtidig fremgår det af debatoplægget, at  Falck ønsker at afvikle sin ejendom i området og udvikle den til andet formål.

Der lægges op til, at Løvvangsskolens arealer skal sælges med henblik på omdannelse, og det samme gælder for de kommunale plejeboliger på Syrenbakken, som efter planen flyttes i 2021. For boligerne på Syrenbakken lægges der i planen op til omdannelse til private boliger - eventuelt i form af et bofællesskab, mens der for Løvvangsskolen lægges op til boliger i form af eksempelvis byhuse.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne