Teknik- og Miljøudvalget i København skal i dag, den 19. marts 2018, tage stilling til forvaltningernes forslag til en proces for undersøgelse af mulighederne for højhuse på op til 330 meter i Ydre Nordhavn.

I dag skal politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i København tage stilling til, om der skal arbejdes videre med de 2 foreslåede projekter for højhuse på Ydre Nordhavn - H.C. Andersen Adventure Tower (HCAAT i samarbejde med BIG, SLA, Deloitte, KAB, Rambøll, Züblin, Forrec og ECA.) og Great Northern. Ifølge Dagens Byggeri opfatter Kurt Immanuel Pedersen, administrerende direktør i HCAAT, dagen som afgørende.

- Nu skal vi have en afgørelse om køreplanen. På udvalgsmødet anmoder vi om politisk vedtagelse af, at der arbejdes videre specifikt med HCAAT-projektet frem mod en forventet godkendt lokalplan ultimo 2020. Den politiske vedtagelse er afgørende for at opnå en betinget grundkøbsaftale mellem By & Havn og HCAAT samt investortilsagn til at fortsætte udviklingen af HCAAT-projektet, siger han ifølge Dagens Byggeri.

NB! Nordhavn - de store projekter 2018-2035. Afholdes d. 4. september 2018.

Forvaltningen i Københavns Kommune har fremlagt en tids- og procesplan, som først kan lede til en lokalplan om 7 år i 2025, men projektudviklerne bag HCAAT har foreslået en anden og kortere tidsplan på knap 3 år til vedtagelse af lokalplan.

By & Havn har over for forvaltningerne i Københavns Kommune tilkendegivet, at hvis der er politisk opbakning til en kortere planproces, mener selskabet, at der i stedet for en egentlig helhedsplan og bebyggelsesplan, som vil tage for lang tid at tilvejebringe, må udarbejdes et enklere ”Forstudie til bebyggelsesplan” for det resterende område af etape 2 af den samlede byudvikling af Nordhavn. Formålet med forstudiet vil være konkretisering af HCAAT’s byggegrund samt overordnet disponering af grunden med bebyggelse og udearealer i forhold til konteksten således, at konsekvenserne af at opføre HCAAT minimeres mest muligt for de omgivende bykvarterer. Når udviklingen af dette område - bortset fra HCAAT - bliver aktuelt, tilvejebringes så en egentlig helhedsplan/bebyggelsesplan.

NB! Højhus-byggeri - EKSTRA KURSUS. Afholdes d. 29. maj 2018.

I foråret 2019 ønsker HCAAT-teamet, at By & Havn har udarbejdet ”Forstudie til bebyggelsesplan” for en sydøstlig del af Ydre Nordhavn, og at der er udarbejdet en startredegørelse, hvorefter politikerne kan tage stilling til, om de vil gå videre med HCAAT-projektet. HCAAT-teamet ønsker ikke konkurrence for projekt/højhusdesign, men i stedet en særlig proces, hvor HCAAT-teamet udarbejder 2-3 skitseforslag. På baggrund af skitseforslag ønskes en godkendt lokalplan for HCAAT-projektet og VVM-rapport i slutningen af 2020. Efter projektering og myndighedsbehandling ønskes en byggeperiode fra efterår 2023 til efterår 2027.

Projektudvikleren for Great Northern, Kirkbi, har ikke henvendt sig til kommunen siden sagens behandling i sommeren 2017, og forvaltningerne har alene været i dialog med By & Havn om HCAAT-projektet med et højhus på op til 280 meter, oplyser kommunen.

Projektet Great Northern Tower omfatter et tårn på 330 meter og 112.000 kvm samt et tårn på 190 meter og 31.000 kvm. Dertil kommer en 5 etagers base på 140.000 kvm. Byggeriet skal efter planen rumme blandede funktioner i form af boliger, erhverv, hotel og detailhandel.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri