Politikere ser med skepsis på planen om et 1.200 kvm stort supermarked som en del af et projekt, der også omfatter 165 boliger.

Stender Innovation har anmodet Næstved Kommune om at udarbejde en lokalplan for Næstvedvej 55 i Fensmark. Lokalplanen skal skabe mulighed for 165 rækkehuse på gennemsnitligt 100 kvm samt en 1.200 kvm stor dagligvarebutik og i tilknytning dertil et tankanlæg med vaskeplads på et 15.000 kvm stort areal.

Projektet kræver en ny lokalplan, hvilket Plan- og Erhvervsudvalget den 5. oktober skulle tage stilling til. Ifølge SN.dk blev sagen dog sendt tilbage til administrationen med henblik på at afdække mulighederne for at udbygge området etapevis.

- Vi har bedt administrationen undersøge mulighederne om at inddele byggeplanerne i etaper for at undgå, at vi endnu engang siger ja til et supermarked, som alligevel lukker efter få år, siger formand for Plan- og erhvervsudvalget, Tina Højlund Pedersen (S) til SN.dk.

BUTIKS-udvikling i en ny tid. Konferencen afholdes den 11. november 2020.

Ifølge avisen åbnede en ny Føtex i Fensmark i 2010 og lukkede 2 år senere, ligesom både Fakta og Rema 1000 uden held har forsøgt sig med butikker i Fensmark.

Cowi har regnet sig frem tll den nye dagligvarebutik på Næstvedvej vil hente i alt 30-36 millioner kr. årligt - eller godt 80 procent af sin omsætning - fra SuperBrugsen og bageren i Fensmark bymidte. Den vil derudover hente hente 3-5 procent, svarende til 1-2 millioner kr. af sin omsætning årligt, fra tankstationskiosken i Fensmark. Endeligt vurderes det, at den nye dagligvarebutik vil hente knap 20 procent, svarende til omkring 10 millioner kr. af sin årlige omsætning, fra dagligvarebutikker udenfor Fensmark


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS