Nu sættes 3 byggeprojekter i gang - og områdets infrastruktur gentænkes for 13,5 millioner kr.

I de kommende år får Hvinningdal en ekstra hal, et fællesskabshus og nye rammer for SFO’en. Samtidig bliver der anlagt en større parkeringsplads.

Derudover opfører Balle Sogn Menighedsråd en ny kirke, der på sigt skal erstatte den nuværende vandrekirke på Buskelundvej. Processen med at anlægge nye veje, stier og parkeringsforhold i området omkring hallen og skolen er allerede gået i gang.

Udviklingsplanen bygger på en helhedsorienteret analyse af området, hvor byggeprojekterne skal ske. Områdestudiet blev godkendt af Økonomi- og Erhvervsudvalget i januar 2019, hvorefter en ny lokalplan blev udviklet. Udførelsesfasen, som lige er startet op, løber til sommeren 2022, hvor den nye kirke som det sidste står færdig.

Aarhus: de største projekter. Konferencen afholdes d. 26. november 2020.

- Fordi man har tænkt placeringen af den nye hal, fællesskabshus, ny kirke og SFO-byggeriet i en sammenhæng, har Byrådet givet 13,5 millioner kr. til omlægning af infrastrukturen oven i hatten. Og det betyder en mere sikker trafikafvikling og tilstrækkeligt med parkeringspladser, hvilket er en stor gevinst for lokalområdet, forklarer Liv Mørch Malskær.

Samlet set investerer Silkeborg Kommune knap 35 millioner kr. i Hvinningdal, og lokalområdet har samlet 2 millioner kr. sammen til et fællesskabshus.

Planerne for Hvinningdals hjerterum – bytorvet placeret mellem skole, haller, fællesskabshus og parkeringsområde – er endnu ikke på plads i forhold til udformning eller finansiering. Arealet er reserveret, så her på sigt kan komme et lokalt samlingssted til gavn for de forskellige brugergrupper.

Lokalrådet har taget initiativ til at arbejde videre med udformning og finansiering, og Silkeborg Kommune støtter op om processen ved i dialog med blandt andet lokalrådet, HA85 og skolen at udarbejde et inspirationskatalog, der kan bruges som udgangspunkt for mulighederne.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS