Sampension-fællesskabet og MP Pension skyder stort 3-cifret millionbeløb i Bellakvarter, et stort bolig- og erhvervsudviklingsprojekt i Ørestad med mulighed for at bebygge mere end 243.000 kvm.

Med en ejerandel på henholdsvis 33 procent og 67 procent har MP Pension og Sampension-fællesskabet, der består af Sampension, Arkitekternes Pensionskasse, Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger og ISP Pension, skudt et stort 3-cifret millionbeløb i udviklingen af det nye Bellakvarter ved Bella Center på Amager. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Over de kommende år skal der bygges endnu flere boliger, butikker og erhvervsejendomme i området. Byggeriet er i fuld gang og vil tage yderligere form frem mod 2025 og vil løbende blive udlejet eller solgt.

- Vi ser projektet som en unik mulighed for at erhverve et større udviklingsprojekt med en attraktiv beliggenhed i et veletableret set up med stærke partnere og en gennemprøvet businesscase. Og så forventer vi naturligvis et godt afkast af investeringen til gavn for vores kunder og medlemmer, udtaler Hasse Jørgensen, administrerende direktør i Sampension, i meddelelsen.

Modulbyggeri - økonomi, tidsplaner, udfordringer og markedsbehov. Konferencen afholdes d. 15. september 2020.

Sælgerne er Bella Solstra, der er repræsenteret af Solstra Capital Partners, og et par minoritetsaktionærer. Solstra Capital Partners fortsætter i rollen som samarbejdspartner og rådgiver for Bellakvarter, fremgår det af pressemeddelelsen.

Samlet set omfatter aftalen om Bellakvarter blandt andet retten til at bygge 129.000 kvm boliger, heraf 18.000 kvm almene boliger, og 104.000 kvmkontorejendomme samt etablering af 10-14 butikker, daginstitutioner og 2.645 parkeringspladser under tag.

Omkring en tredjedel af Bellakvarter er allerede udviklet og frasolgt. Transaktionen forventes gennemført i slutningen af januar 2020, når der foreligger en godkendelse fra konkurrencemyndighederne.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030