Alle boligtyper er i gennemsnit blevet solgt hurtigere under corona. Især sommerhuse skiller sig ud med den største reduktion i salgstid. Den udvikling vil fortsætte et godt stykke ind i 2021, vurderer ejendomsmæglerkæden Nybolig.

I løbet af 2020 er den tid, det tager at sælge en bolig blevet markant reduceret. Alene på sommerhuse er der de seneste 12 måneder pillet 72 dage af salgstiden, mens det er blevet pillet knap 20 dage af salgstiden på ejerlejligheder og parcelhuse. Det fremgår af nye tal fra Boligsiden, som Nybolig har analyseret.

- Boligmarkedet 2020 kommer til at gå over i historien som et højst usædvanligt år og et år, hvor boligsalget har været det højeste nogensinde med over 100.000 bolighandler, og vi kommer fra et 2019, som også var et rigtig godt år, siger indehaver af Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Det historisk lave udbud på godt 40.000 boliger er ifølge Nybolig med til at reducere salgstiderne, da der er markant flere købere end sælgere, og den udvikling gælder det meste af landet.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 1. juni 2021.

- Som ejendomsmægler har det været en udfordring at skaffe alle de boliger, som vores kunder efterspørger, og vi har ligget underdrejet, fordi vi har skullet forsøge at hjælpe så mange som muligt og samtidig sikre, at smitten ikke spredte sig, siger Peter J. Mattsen.

Han tror, at salgstiden vil fortsætte med at falde, så længe der er corona.

- Jeg ser ikke umiddelbart tegn på, at den høje efterspørgsel er på vej ned, men sælgerne er begyndt at glimre ved deres fravær, og det kan komme til at føre til endnu kortere liggetider her i foråret, så går man i overvejelser om at sælge sin bolig, kan man se frem til hurtigt salgsforløb, hvor man sandsynligvis også vil opnå en relativ god salgspris, siger mæglerdirektøren.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND