Den gennemsnitlige kvm-pris på danske huse ligger på 15.000 kr. for øjeblikket. Men på landets 3 dyreste veje ligger priserne på mellem 82.000 kr. og 93.000 kr.

Boliga.dk har opgjort landets 3 dyreste og billigste veje målt på den gennemsnitlige kvm-pris for villaer, der har været udbudt til salg i perioden 2010-2020. Der er kun medtaget veje med minimum 10 udbudte boliger i hele perioden. De gennemsnitlige kontante udbudspriser er trukket den 1. maj 2020.

Samler man udbuddet af huse fra de seneste 10 år, er det Sundvænget, A N Hansens Allé og helt i front Hambros Allé, der indtager pladserne som de 3 dyreste gader i landet. Her har husene i gennemsnit været udbudt til salg for kvm-priser på mellem 81.700 og lige knap 93.100 kr.

Alle 3 veje ligger i Hellerup lige nord for København – og strækker sig fra Strandvejen til Øresund. Gentofte Kommune – som Hellerup ligger i – er da også det sted i landet, hvor husene for øjeblikket er udbudt til salg for de næstdyreste, gennemsnitlige kontante udbudspriser.

Boligmarkedets udvikling 2021-2030. Konferencen afholdes d. 17. september 2020.

Et gennemsnitligt hus i kommunen står således til 11,26 millioner kr. – hvilket kun er overgået af de kontante udbudspriser i Frederiksberg Kommune, som lyder på 15,54 millioner kr. for et hus. Til sammenligning lyder den tilsvarende udbudspris på et helt gennemsnitligt dansk hus for øjeblikket på 2,36 millioner kr.

Mens Gentofte altså huser alle 3 af de dyreste villaveje – så lægger Lemvig kommunegrænser til 2 af de 3 billigste – heriblandt landets absolut billigste vej målt på de gennemsnitlige udbuds-kvm-priser for de af gadens huse, der har været til salg i løbet af de seneste 10 år.

Danmarks billigste vej er således Strøggade, hvor en gennemsnitlig hus-kvm ifølge Boliga.dk er blevet udbudt til salg for 2.518 kr. per kvm.

Sammenligner man en villa på 120 gennemsnitlige hus-kvm på landets dyreste vej med et tilsvarende på den billigste, ender man altså med en prisforskel på knap 10,7 millioner kr.

Landets tre dyreste gader:

Landets tre billigste gader:

Se Danmarks dyreste huse til salg her

Se Danmarks billigste huse til salg her

 


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter