I Birkerød er en kommunalt ejet boligudlejningsejendom ramt af skimmelsvamp. Den skal renoveres eller sælges.

En kommunal boligudlejningsejendom i Birkerød er 4 gange tidligere over de sidste 2 år blevet undersøgt for skimmelsvamp. I forløbet er en lejlighed blevet istandsat og renoveret for skimmelsvamp.

For at være sikre på, at beboerne i ejendommen har et godt indeklima, har kommunen fået undersøgt lejemålet af Teknologisk Institut. Undersøgelsen viser skimmel i tagkonstruktionen, der har en effekt på indeklimaet i de 2 øverste lejligheder i ejendommen på Teglværksvej 48.

Opgradering og optimering af ejendomme. Konferencen afholdes den 7. marts 2023.

- Det viser sig desværre nu - selvom vi har istandsat lejligheden - at der er fundet skimmel i taget i et omfang, der påvirker indeklimaet. Kommunen vil derfor tilbyde at genhuse beboeren i den berørte bolig og ligeledes naboboligen på 1. sal. Samtidig vil vi nu undersøge de 3 boliger i stueetagen samt 5 yderligere boliger i en tilsvarende ejendom på samme vej, siger direktør i Rudersdal Kommune, Iben Koch, med henvisning til en kommunalt ejet ejendom på Teglværksvej 20B.

- Med den viden vi har i dag, burde vi have reageret tidligere. Desværre har navnlig den første rapport, der blev udført af rådgiver i december 2020, ikke påvist skimmelsvamp i den udstrækning, som vi nu har fået konstateret. Kommunen har derfor besluttet, at alle boliger i de 2 ejendomme skal undersøges af Teknologisk Institut. Vi har afholdt møde med beboerne og vil følge op med yderligere dialog.

Kommunens forvaltning forventer, at det vil koste mellem 6 og 12 millioner kr. at renovere ejendommen på Teglværksvej 48. Alternativt kan den blive sat til salg.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne