Kolding IF præsenterede onsdag den 23. september 2020 det første visuelle indblik i klubbens kommende stadion. Placeringen i centrum af byen bevares, hvor stadion, foruden dens primære funktion som fodboldarena, også vil rumme kontorer og mulighed for kulturelle arrangementer.

I generationer har området huset Kolding Stadion og Kolding IF. Den ikoniske trætribune blev bygget i 1931, mens den nuværende hovedtribune stammer fra starten af 1970’erne. På byens nye stadion vil hele 10.000 tilskuere kunne samles om byens fodboldhold fordelt på stå- og siddepladser samt store loungeområder, hvor der bliver plads til at bespise 800-900 gæster.

- Tidssvarende og moderne faciliteter er helt afgørende for fortsat udvikling og fremdrift af Kolding IF. Det skal være attraktivt for spillere, ansatte og ikke mindst sponsorer og tilskuere at være på stadion. Det er håbet, at det nye stadion kan blive rammen for mange store oplevelser for hele Kolding i mange år fremover, udtaler Claus Holm-Søberg, bestyrelsesformand.

Stadionets løftede placering og aflukkede tribuner skal skabe en arena-lignende stemning, hvor tilskuerne kan følge slagets gang på banen på tætteste hold.

Bag arkitekttegningerne står Årstiderne Arkitekter, der har flere stadionbyggerier blandt andet i Silkeborg, Vejle og Herning i porteføljen. Selve designet udsprang fra udarbejdelsen af Jysk Park i Silkeborg, der har været en central inspirationskilde for arbejdsgruppen fra Kolding IF og Kolding Kommune. Arkitekt MAA og stifter af Årstiderne Arkitekter Per Laustsen er hovedarkitekten bag projektet.

VEJLE: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 5. november 2020.

- Det har været en både spændende og udfordrende opgave at indpasse et moderne stadiondesign i de eksisterende omgivelser, blandt andet at integrere den eksisterende østtribune. Farvemæssigt har vi søgt inspiration i Koldings mange markante hvide byggerier og derfor designet et hvidt stadion, forklarer Per Laustsen.

- Årstiderne har leveret et fremragende oplæg baseret på erfaringer fra tidligere stadionbyggerier. Det hvide stadion er unikt her i Danmark og vil, sammen med den helt specielle placering midt i Kolding, give byen et nyt markant vartegn, siger Claus Holm-Søberg.

Det kommende stadion skal ikke kun kunne anvendes til fodbold. Stadionfacadens perforerede elementer skal skabe en ideel lydkulisse til koncerter og andre kulturelle arrangementer, der kræver de perfekte omgivelser og beliggenhed.

Det nyanlagte hybridgræs, der har været en del af stadionarbejdets første fase, kan løftes af, hvorefter et nyt underlag kan monteres til andre events end fodbold.

Stadionbyggeriets start- og slutdato er endnu ikke fastsat. Lokalplansarbejdet vil foregå over de kommende 8-9 måneder, mens der arbejdes på at få den endelige finansieringsløsning for de etapeopdelte stadionbyggeri på plads.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse