Den vestlige side af Ringstedgade fra Jernbanegade til Spritkrydset kan ifølge en ny plan blive et nyt, stort boligområde, som får plads til 28.000 kvm boliger og 3.700 kvm erhverv.

Plan- og Teknikudvalget behandlede den 14. januar 2019 en helhedsplan (PDF) for området, som efter et fællesmøde med grundejere, beboere og udviklere, skal blive til en egentlig lokalplan.

- Helhedsplanen viser os en mulig samlet løsning for områdets bebyggelse, vej- og stiforbindelser, parkering og opholdsarealer. Det er tydeligt, at området kan have en højere udnyttelse af arealerne end i dag og give mange attraktivt boliger tæt på bymidten, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Tomas Breddam.

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Kurset afholdes d. 21. marts 2019.

Det forventes, at der kan etableres 245 boliger i området, hvor der i helhedsplanen lægges op til, at 25 procent skal være almene boliger.

- Et meget vigtigt element i planen er, at nye bygninger skal passe i størrelse og udseende til, hvad vi ellers oplever i bymidten. Samtidig er der arbejdet med færre ind- og udkørsler til området, som også tilgodeser bløde trafikanter. Parkering skal fortrinstvist være i kælde, fortæller Tomas Breddam.

Helhedsplanen, som også skal behandles af byrådet, bliver grundlag for den videre udvikling af Ringstedgade, herunder et lokalplanforslag og et kommuneplantillæg. Arbejdet med lokalplanen vil ske i en dialog med de udviklere, som skal stå for at få området bebygget. Hvis udviklere præsenterer projekter, der kan gøres til virkelighed inden for helhedsplanen, bliver der mulighed for at bygge på 2 grunde i området.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder