I forbindelse med letbaneprojeketet langs Ring 3 en letbanestation ved Slotsherrensvej og Nordre Ringvej i Rødovre. I den forbindelse ønsker Escot Erhvervsejendomme at opføre boliger, erhverv og et lagerhotel ved den kommende station. Samtidig har Kommunalbestyrelsen endeligt vedtaget Kommuneplan 2018, der giver mulighed for fortættelse omkring stationerne.

Byudvikllingen i Rødovre vil i de kommende år særligt have fokus på Rødovre Nord og Rødovre Syd samt Bykernen. Det fremgår af Kommuneplan 2018.

Rødovre Nord kan få regional betydning, da der er planlagt en letbanestation i området, hvor letbanen efter planen åbner i 2024. Efter sommerferien sendes et lokalplanforslag i høring for et 19.430 kvm stort areal, hvor der skal etableres letbanestation og stationsforplads. Derudover planlægger Escot Erhvervsejendomme at opføre 5.000 kvm boliger og erhverv fordelt på 3-5 etager samt et lagerhotel på op til 10.000 kvm fordelt på 3 etager i området omkring stationen.

For Bykernen er der udviklet en helhedsplan, der beskriver principperne for udviklingen af området. I 2035 forventer man derfor, at området rummer 1.500 nye boliger og 5.000 nye beboere. I løbet af de næste 4 år er der planlagt for konkrete projekter med nye boliger, der vil tilføre 340 nye beboere til Bykernen. Igennem de næste 12 år forventer man en stabil tilvækst af boliger og nye beboere i området.

Derudover har butikscentret Rødovre Centrum en udvidelsesmulighed på 40.650 kvm, hvilket kan bringe det samlede butiksareal i centret op på 94.200 kvm. En stor del af Rødovre Kommunes handel er koncentret  i Rødovre Centrum og bymidten. I bymidten er der 19 dagligvarebutikker og 114 udvalgsvarebutikker, hvilket svarer til halvdelen af kommunens butikker, og de har til sammen over 2/3 af den samlede omsætning. I Rødovre Kommune i øvrigt ligger 44 dagligvarebutikker og 55 udvalgsvarebutikker.

NB! RØDOVRE investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 23. august 2018.

I Rødovre Syd er området omkring Rødovre Port lokalplanlagt med mulighed for blandt andet at etablere ungdomsboliger og familieboliger. Udviklingen af området er derfor allerede i gang og det forventes i løbet af de næste 4 år, at der bliver etableret boliger til 940 nye beboere. I det øvrige Rødovre Syd – Milestedet – forventer man, at der bliver planlagt for en relativ lille fortætning i løbet af de næste 12 år.

Den nye kommuneplan slår fast, at Rødovre skal være grønnere. Planen lægger op til, at der af hensyn til klimaet kan bygges tættere i udvalgte byområder, mens man går den modsatte vej i villaområderne, hvor den maksimale bebyggelsesprocent bliver sat ned.

- Det er vigtigt, at vi bevarer det særlige særpræg, vi har i forstaden med masser af lys og luft. Derfor skal der ikke bygges tættere og tættere i villaområderne. Det høje byggeri skal begrænses til de områder, hvor det giver mening – det er for eksempel i særlige byområder og tæt på stationerne, siger borgmester Erik Nielsen.

- Hvis vi vil give en sund verden videre til vores børn og børnebørn, skal vi være ambitiøse, når vi planlægger langsigtet. Med den nye kommuneplan bliver Rødovre grønnere, siger Erik Nielsen.

Kommunalbestyrelsen vedtog tirsdag den 26. juni 2018 endeligt kommuneplanen, efter den har været i høring.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked