Ginneruparkitekter har tegnet boligerne, som Svanen Gruppen har fået opført for Core Property Management og Koncenton.

Mange byer er i disse år under omdannelse, hvor industrihavne omdannes til boligområder. Det samme sker lige nu i Horsens. Her er de 2 første etaper af boligprojektet Honnørkajen færdigopført og fuldt udlejet.

Ginneruparkitekter har sat stregerne til projektet i samarbejde med Ingeniørfirmaet Oluf Jørgensen, mens Sandkjær er bygherrerådgiver.

Horsens: De store investeringer. Konferencen afholdes den 27. september 2023.

- Med Honnørkajen har vi som arkitekter fokus på at sikre gode velindrettede og fremtidssikrede boliger, der i sine arkitektoniske motiver finder inspiration i havnens velkendte silhuet med siloer og historiske pakhuse. Samtidig er projektet tænkt som en respektfuld hilsen til Horsens – som en arkitektur, der forlænger og forsøder mødet mellem havnen og byen, forklarer partner og arkitekt hos Ginneruparkitekter Jens Erik Rasmussen.

De første 2 etaper rummer i alt 148 boliger, der opføres for henholdsvis Core Property Management og Koncenton. Boligerne veksler i størrelse fra 70-150 kvm.

Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes den 22. maj 2024.

Honnørkajen er udformet som 2 U-formede karréer, der er beklædt med specialdesignede lyse tegl, mens lejlighederne er udstyret med indbyggede og overdækkede altaner og store vinduespartier, så flest muligt har udsigt til vand. Bygningerne trapper ned mod byen.

- Hvor denne del af Horsens havn tidligere fremstod som en utilgængelig industrihavn er området nu omdannet til en attraktiv destination for byens borgere og for beboerne. Vi har designet overgangen fra promenaden til bebyggelsens grønne gårdrum som en kantzone, der indbyder til ophold og hvor forbipasserende kan sætte sig og holde en pause på deres tur gennem byen, fortæller Martin Schack, der også er partner og arkitekt ved Ginneruparkitekter.

Byudvikling på havne - nye projekter og indfaldsvinkler. Konferencen afholdes den 11. januar 2024.

Den 3. og sidste etape er netop nu under opførelse og rummer 75 boliger, der opføres for Albo. Når denne etape i sommeren 2024 er opført rummer Honnørkajen i alt 223 boliger i form af både private og almene familie-, ungdoms- og ældreboliger. Det samlede projekt har et omfang på 18.500 kvm.

Ginneruparkitekter har opført en række boligprojekter over hele landet. Fra Frekvensen i den kreative bydel Musicon i Roskilde til Schaub Parken i Esbjerg. Tegnestuens største boligprojekt til dato er Selsmosen med 300 boliger i Høje Tåstrup. Det projekt er lige nu under projektering.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.