Det dugfriske 2017-regnskab fra Bach Gruppen viser 12,5 procent fremgang i omsætningen til 604 millioner kr. og et overskud før skat på 147 millioner kr. mod 109 millioner kr. i 2016. Det er det hidtil største overskud i virksomheden, der blev grundlagt af Finn Bach i 1965 og har ejendomsdrift, projektudvikling/byggeri ogproduktion af byggematerialer som hovedområder.

Overskuddet satte rekord i 2017 i Bach Gruppen med hovedsæde i Viborg. Ejendoms- og byggekoncernen venter yderligere fremgang i 2018 og har forstærket sit økonomiske fundament trods udviklingsprojekter i milliardklassen i hovedstaden og Vejle.

- Vi er stolte over at have realiseret det højeste overskud nogensinde i Bach Gruppens mangeårige historie. Tallene omfatter endda ikke salgsindtægter fra vores største udviklingsprojekt, Bryggens Bastion i København, selv om vi i 2017 indgik aftaler for 1,4 milliarder kr. – indtægter og indtjening indgår fra 2018, i takt med at bygningerne bliver leveret, siger Palle Buhl Jørgensen, der sammen med Lene Christensen udgør direktionen for Bach Gruppen i Viborg.

Bryggens Bastion på Islands Brygge omfatter byudvikling og byggeri af boliger og erhvervslokaler for 5 milliarder kr. de næste 8-10 år. Knap 1/3 faldt på plads sidste år med aftaler med det svenske ejendomsselskab Heimstaden om især boliger, med KAB om ungdomsboliger og med Rema 1000 om en dagligvarebutik. Bryggens Bastion ligger klos op ad metrostationen Islands Brygge – kun 3 minutters kørsel fra Kongens Nytorv.

Et andet stort projekt er Bølgen-bebyggelsen på havnekanten i Vejle med 100 boliger fordelt på 5 ”bølger”. Det ikoniske byggeri har vundet flere priser og blev i 2017 hædret med et frimærke fra Postnord.

NB! Jylland: Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 19. september 2018.

- Vi forventer at blive helt færdige med Bølgen i 2018. De 2 første bølger er opført, og vi er næsten i mål med salget af lejligheder i de 2 næste bølger. Lejlighederne i den 5. bølge beholder vi selv og lejer ud, fortæller Palle Buhl Jørgensen.

I kraft af den stærke fremdrift i de 2 store udviklingsprojekter og de øvrige aktiviteter i koncernen forventer Bach Gruppen ny fremgang i overskuddet i 2018. Trods de store projekter på Islands Brygge og i Vejle har Bach Gruppen øget sin økonomiske polstring.

- Vores egenkapital er steget fra knap 1,3 milliarder kr. til næsten 1,5 milliarder kr. i 2017. Med den udskudte skat indregnet har vi en egenkapital på over 1,7 milliarder kr., og det svarer til 31,2 procent af vores balance. Det er en lille forbedring fra 2016 og samtidig over vores målsætning om mindst 30 procent, så vores udviklingsprojekter står på et solidt økonomisk fundament. På Bryggens Bastion har vi desuden låneaftaler for 400 millioner kr. med 2 pensionskasser, oplyser Palle Buhl Jørgensen.

Koncernen har aktiver for 5,5 milliarder kr., heraf for 3,2 milliarder kr. ejendomme (ejet 100 procent) på i alt 567.600 kvm til en gennemsnitlig dagsværdi på 5.690 kr. per kvm. Opgjort efter værdi ligger 41 procent i Viborg. Porteføljen består hovedsageligt af boliger, kontorer og lager-/logistikbygninger. Lejeindtægterne steg 8 procent, og tomgangen er lav. En af årsagerne er, Bach Grupper koncentrerer investeringerne om hjembyen

Viborg samt København, Vejle, Herning og Silkeborg – alle byer med stigende indbyggertal. Særligt transport- og logistikejendommen HI-Park i Herning oplevede stor fremgang i 2017.

Bach Gruppens hel- og delejede virksomheder med produktion af byggematerialer fik samlet et overskud på 17,2 millioner kr. mod 10,1 millioner kr. i 2016. Aktiviteterne omfatter blandt andet tegl, beton, betonelementer og porte.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS