Rambøll vinder endnu en rammeaftale hos Energinet. Aftalen skal sikre, at det danske elnet i fremtiden kan forsyne fremtidens stigende behov til elbiler, datacentre og power-to-x-projekter. Opgaverne skal løses inden for 8-10 år og ville normalt tage over dobbelt så lang tid.

Rambøll har vundet en stor rammeaftale på 370 millioner kr. hos Energinet. Aftalen skal sikre, at Danmarks energisystemer omstilles hurtigt, effektivt og grønt. Den indebærer blandt andet at modernisere og nybygge Danmarks 100 transformatorstationer, som bliver flaskehalse for at den grønne vind- og solenergi kan nå ud til forbrugerne. Det samlede rådgiverhonorar er på knap 1 milliard kr., og Rambøll har de 2 sidste 2 år vundet de første 6 stationer.

- Vi er meget glade for at vinde rammeaftalen hos Energinet og udvide vores gode samarbejde. Vi er samtidig stolte over at være med til at sikre, at der også i fremtiden vil være nok grøn strøm i stikkontakterne – både i privaten og på fabrikken – samtidig med, at vi er med til at gøre Danmark uafhængig af gas fra udlandet og skabe grundlaget for 100 procent forsyningssikkerhed. Fremtiden er i den grad elektrisk, og det forventes, at elforbruget stiger med hele 100 procent frem mod 2032, siger landechef for energi i Rambøll Danmark, John Ammentorp.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 31. maj 2022.

Rambøll vandt primært rammeaftalen på baggrund af den erfaring, virksomheden har opbygget i Danmark og i udlandet.

Energinet er en selvstændig offentlig virksomhed under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, som ejer og udvikler el- og gasnet i Danmark for at indpasse mere vedvarende energi, opretholde forsyningssikkerhed og sikre lige markedsadgang til nettene.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne