Endnu et realkreditinstitut indgår partnerskabsaftale med den nystartede innovationshub PropTech Denmark.

Realkredit Danmark indgår partnerskabsaftale med den nystartede innovationshub PropTech Denmark, der vil sætte turbo på udviklingen af nye teknologiske løsninger til ejendomsbranchen. Det oplyserne parterne i en pressemeddelelse.

- Vi er meget glade for, at Realkredit Danmark bliver samarbejdspartner. Realkredit Danmark og Danske Bank Koncernen har et stærkt fokus på innovation, digitalisering og partnerskaber, som matcher vores ambitioner. Der er virkelig et stort potentiale, hvis ejendomsbranchen, tech-virksomheder og finansielle virksomheder arbejder sammen om at øge anvendelse af teknologi inden for ejendomsbranchen, udtaler Nadim Stub, administrerende direktør i PropTech Danmark.

PropTech er en innovationshub, der vil skabe mere fokus på de teknologiske muligheder inden for ejendomsmarkedet og ikke mindst være med til at bygge bro mellem innovative tech-virksomheder, ejendomsbranchen og finanssektoren.

Realkredit Danmarks bestyrelsesmedlem i PropTech bliver underdirektør Anette Troelsen, der har ansvaret for Realkredit Danmarks vurderingsorganisation, som er specialister i værdiansættelse af alle typer ejendomme i Danmark.

Hun er overbevist om, at vi i de kommende år vil se en acceleration i brugen af teknologi på ejendomsområdet, der vil skabe store forandringer.

- Vi ser store fordele i partnerskabet med PropTech Denmark. Som realkreditinstitut er vi tæt på ejendomsbranchen og har viden og kompetencer i forhold til rådgivning og finansiering. Men anvendelse af teknologiske og digitale løsninger er noget, vi oftere og oftere taler med vores kunder om. Og nu rykker vi endnu tættere på de innovative virksomheder og får dermed fingeren helt tæt på pulsen i forhold til udviklingstendenser og trends, siger Anette Troelsen.

NB! IT og teknologi i ejendom - Proptech. Kurset afholdes d. 16. januar 2020.

Ordet PropTech er en sammenfatning af de 2 engelske ord – Property og Technology og dækker over de mange forskellige muligheder, som digitalisering kan give inden for hele ejendomsmarkedet. Det kan være alt fra løsninger, der sikrer, at lys, vand, ventilation fungerer optimalt til teknologiske løsninger, der understøtter en effektiv udvikling og opførelse af byggerier til apps, som beboere kan bruge til at booke vasketid, delebil eller måske endda kajaktid.

- Vi oplever, at det er et tema, der er kommet markant større interesse for, når der udvikles ejendomme og boliger til fremtiden. Og vi tror på, at PropTech kan være med til at skabe endnu mere fokus på de teknologiske muligheder i ejendomsbranchen, siger Anette Troelsen.

Det er Nadim Stub fra PropTech Denmark enig i. Han oplever, at der er stor opbakning bag PropTech Denmark, der har indgået en række partnerskaber med aktører inden for innovation, ejendomme og finans.

- Det er et område, hvor vi i Danmark bør have høje ambitioner. Nye innovative løsninger kan bruges til at øge effektiviteten, når der renoveres eller opføres bygninger til fremtiden, og det vil kunne skabe bedre oplevelser for beboerne i hverdagen, siger han.

Nadim Stub mener desuden, at ny teknologi og innovative løsninger kan spille en meget vigtig rolle, når det gælder om at understøtte øget bæredygtighed i ejendomsbranchen, ligesom han ser et stort potentiale i løsninger, der kan understøtte tendenser i markedet som deleøkonomi og bofællesskaber.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland