Retsbygningen er tegnet af 3XN og opført i 1992 med Justitsministeriet som bygherre. I 2016 blev bygningen solgt for godt 10 millioner kr., og nu kan den lejes.

Staten solgte i 2016 den prisvindende retsbygning på Skivevej 2 i Holstebro til Lone Færch, som overtog den for godt 10 millioner kr. i oktober samme år. Nu vil hun ifølge Dagbladet Holstebro-Struer udleje den for 791.000 kr. årligt.

Ejendomsmægler Lars Taulbjerg, daglig leder hos Nordicals Vestjylland, formidlede dengang salget, og nu er det også ham, der har til opgave at stå for udlejningen af bygningen, der 1.133 kvm stor og ligger på en en 5.321 kvm grund.

- Det er en unik bygning, som vi lige har fået ind. Den står helt skarp, efter at den lige er blevet shinet op, Det er en speciel bygning med flere retssale, som man lige skal finde ud af, hvordan man bedst kan bruge, siger Lars Taulbjerg til Dagbladet Holstebro-Struer. 

NB! Co-working: Kontorhoteller og kontorfællesskaber. Konferencen afholdes d. 4. december 2019.

Retsbygningen er opført i 1991-92 med facade i beton, tag med pap og termovinduer i aluminium, og den har en helt speciel udformning. Blandt andet er taget formet som en flyvinge i metal, og der er glaspartier øverst som giver den et svævende udtryk. Hovedindgangen er placeret midt i bygningen mellem 3 store betonsøjler. 

Bygningen er designet af 3XN og blev ifølge Freja Ejendomme tegnestuens gennembrudsværk. Retsbygningen er blevet hædret med flere priser, såsom Betonelementprisen i 1992 og Bygningskulturprisen i 1995. Deuden blev Justitsministeriet som bygherre hædret som "Visionær Bygherre" af Danske Arkitekters Landsforbund i forbindelse med projektet.

Hvis der skal ske markante ændringer i forbindelse med indretningen, kræver det tilladelse hos Holstebro Kommune, da bygningen er bevaringsværdig, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Domstolsreformen fra den 1. januar 2007 betød, at retsbygningen på Skivevej blev for lille, og en ny 4.000 kvm stor retsbygning blev derfor bygget på Stationsvej 58 i et OPP-samarbejde med A. Enggaard samt Arkitema og Bascon. 


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS