PostNord satser massivt på tredjepartslogistik (TPL) med opførelsen af et nyt 31.000 kvm stort TPL-lager. Ved siden af opføres samtidig en 25.000 kvm stor samlet pakke- og godsterminal. PostNord har valgt at placere det nye byggeri i Køge, der er et vigtigt brohoved for landtransport mellem Norden og resten af Europa

TPL-lageret bliver en af Danmarks største TPL-enheder målt på palle- og pakkekapacitet, og opførelsen tæt sammen med den nye pakke- og godsterminal i Køge bliver en markant styrkelse for dansk e-handel og for e-handlere i Norden.

- Med denne satsning rykker vi længere ind i værdikæden hos vores kunder, så vi ud over den logistiske opgave også kan stå for varelager, plukning og pakning. Det er et område, hvor PostNord er førende på nordisk plan, og den position skal vi også have i Danmark, siger administrerende direktør i PostNord i Danmark Peter Kjær Jensen.

NB! Infrastrukturplaner i København til 130 milliarder. Konferencen afholdes d. 26. april 2017.

Det omfangsrige byggeri bliver opført i Skandinavisk Transport Center (STC), som er blevet udvidet fra 1,3 millioner kvm til 1,8 millioner kvm, af entreprenørvirksomheden DS Flexhal og med investeringsbanken Pareto Securities som bygherre og udlejer.

- Det nye center i Køge bliver et knudepunkt for dansk e-handel. Med det nye byggeri kan vi modtage ordrer på vegne af e-butikkerne til langt ud på aftenen og have varen hos kunden allerede dagen efter. På den måde kommer vi til at rykke på hele opfattelsen af, hvor lang tid e-butikkerne har åbent om aftenen, og det vil styrke deres konkurrenceevne i forhold til blandt andet de fysiske butikker. En sådan service er der ingen af vores konkurrenter, der kan levere, og det gælder ikke bare for hele Danmark, men også store dele af Sydsverige, siger Peter Kjær Jensen.

Aftalen med PostNord om et nyt TPL-lager og en ny pakke- og godsterminal i STC kommer kun kort tid efter, at medicinalvirksomheden Nomeco fik sin byggetilladelse til et nyt kæmpe medicinlager i STC. Ligesom PostNord var det ikke mindst den gode placering, der fik Nomeco til at pege på Køge.

- Flere og flere virksomheder kigger mod Køge. Vi ligger godt tæt på for eksempel København, og vi har gjort det attraktivt for virksomheder at rykke til Køge ved, at de ikke skal betale dækningsafgift, én indgang til kommunen og en hurtig og effektiv sagsbehandling. Desuden har virksomhederne udsigt til endnu bedre transportmuligheder både for deres medarbejdere og deres varer med udvidelse af Køge Bugt Motorvejen, Femernbælt forbindelsen og den kommende højhastighedsbane mellem København og Ringsted. Køge er godt på vej til at blive et regionalt kraftcenter med gode forbindelser til hele landet, Norden og resten af Europa, og de fordele har virksomhederne fået øjnene op for, siger Flemming Christensen, borgmester i Køge Kommune.   

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen. Konferencen afholdes d. 20. juni 2017.

Pakketerminalen er nummer 3 blandt 4 nye terminaler, som PostNord opfører for at imødekomme den voldsomme vækst i nethandel og pakkedistribution. Begge byggerier forventes at stå klar til brug omkring årsskiftet 2017/2018.

Det er i øvrigt ikke kun virksomhederne, der har fået øjnene op for Køges gode beliggenhed, og med en befolkningstilvækst i 2015 på 0,98 procent er Køge en af de kommuner, der oplever den største vækst i tilflyttere. Til sammenligning var den på landsplan 0,83 procent. Kommunen regner med, at tendensen vil fortsætte, så der vil komme 8.000 nye borgere i løbet af de næste 10 år.

Her kan de se frem til en udvikling, der allerede nu er godt i gang med at forvandle den tidligere industriby. Området omkring Køge station og den gamle industrihavn er ved at blive omdannet til en ny bydel med butikker og bystrand få minutter fra Køges gamle middelalderbykerne. I den nordlige del af Køge en ny grøn bydel på tegnebrættet med kun 20 minutter til København fra den nye Køge Nord-station.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse