Et projekt med 40 ungdomsboliger på 1.700 kvm har udsigt til at blive ramt af et § 14-forbud. Grundejers advokat er klar til at gå til Planklagenævnet.

Et samlet Teknik- og Miljøudvalg stemte den 24. august 2020 imod en indstilling fra forvaltningen om give dispensation fra den gældende lokalplan til at opføre et nyt ungdomsbyggeri på Frederikssundsvej 70 i Bispebjerg samt til at give nedrivningstilladelse til 3 ejendomme på Theklavej 33-37. Det drejer sig om henholdsvis en etagebebyggelse fra 1890 samt 2 villaer fra 1900 og 1931.

”Partierne ønsker, at Teknik- og Miljøforvaltningen vender tilbage til Teknik- og Miljøudvalget med indstilling om, at der nedlægges § 14-forbud med henblik på at udarbejde en ny bevarende lokalplan", lød det således i en protokolbemærkning fra samtlige medlemmer af udvalget.

Der er derfor ikke givet dispensation eller nedrivningstilladelse. Teknik- og Miljøforvaltningen har i stedet den 11. september 2020 varslet et § 14-forbud og foretaget partshøring overfor ejerne af ejendommene.

Den 26. oktober 2020 skal Teknik- og Miljøudvalget derfor tage stilling til, om kommunen skal nedlægge et forbud efter planlovens § 14 mod ejerne af ejendommene med henblik på, at kommunen udarbejder en bevarende lokalplan for området.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud underlagt BR18. Konferencen afholdes den 25. marts 2021.

Af et notat fremgår det, at grundejerens advokat, Mathias Bell Willumsen fra Lundgrens, mener, at der ikke er en "tilstrækkelig planlægningsmæssig begrundelse for et eventuelt forbud i henhold til planlovens § 14".

"Jeg gør opmærksom på, at en fastholdelse af et § 14-forbud vil blive påklaget til Planklagenævnet, og at der tages forbehold for min klients retsstilling i enhver henseende, herunder eventuelle erstatningskrav, som følge af kommunens dispositioner i sagen", lyder det i indsigelsen fra grundejeren.

I forbindelse med projektet er der foretaget 2 høringer, som har resulteret i samlet 314 indsigelser, som ifølge forvaltningen overvejende er kritiske overfor byggeriet, og hvor flertallet ønsker at bevare den eksisterende ejendom på hjørnet af Frederikssundsvej og Provstevej, der er opført i 1886 og registreret med middel bevaringsværdi.

Ejendommene er omfattet af en lokalplan, der skal gøre det muligt at færdiggøre boligområdet mellem Frederikssundsvej og Theklavej, hvor hjørneejendommen Frederikssundsvej 70 ligger, som karrébebyggelse. Ny bebyggelse skal ifølge lokalplanen opføres som sluttet randbebyggelse med en bebyggelsesprocent på 150, en højde på 4-5,5 etager. Det skitserede projekt omfatter et etageareal på 1.700 kvm og har en bebyggelsesprocent på 196.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter