Trods forvaltningens indstilling om at godkende et ønske fra Carlsberg Byen om tilladelse til at bygge mellem 0,2 og 1,1 meter højere, end lokalplanens generelle bestemmelser tillader, siger Teknik- og Miljøudvalget nej.

Teknik- og Miljøudvalget skulle på et møde den 18. januar 2016 tage stilling til et ønske om dispensation fra Carlsberg Byen i forbindelse med byggeriet af en karré med en blanding af butikker og erhverv samt en gennemgående stueetage med blandt andet en større dagligvarebutik vest for Humleby.

Bebyggelsen er planlagt opført i overensstemmelse med de i lokalplanen fastlagte etageantal. Mod Humleby opføres rækkehuse i 3 etager samt en smal bygning med boliger i 4 etager. Langs Ny Carlsberg Vej opføres en erhvervsfløj, der trappes ned fra 5 til 3 etager mod Humleby. Den 3. etage på både erhverv og boliger er trukket tilbage fra Humleby.

NB! København City investerer 8 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 31. marts 2016.

Lokalplanen fastlægger både generelle, maksimale bygningshøjder for nybyggeri samt maksimale tagkoter for udvalgte dele af bebyggelsen. Projektets boliger langs Humleby overholder lokalplanens tagkoter, men er højere end lokalplanens generelle bygningshøjder muliggør.

Rækkehusene er mellem 0,2 og 1,1 meter højere end lokalplanens generelle bygningshøjder for 3 etager og boligerne i 4 etager er 1,3 meter højere end lokalplanens generelle krav til bygningshøjder for 4 etager. Selv om projektets boligdel ikke er højere end målsat i lokalplanen - og således overholder tagkoterne på stedet - kan den derfor kun realiseres med en dispensation. 

Projektets erhvervsfløj i 3 etager er i projekteringsfasen blevet 1 meter højere, end lokalplanens tagkoter, idet Carlsberg Byen ønsker sammenhængende etageplaner i erhvervslokalerne, samt større etagehøjder som følge af energikrav. Erhvervsdelen i 3 etager kan derfor også kun realiseres med dispensation fra lokalplanen.

Ifølge forvaltningen burde lokalplanens bestemmelser være formuleret, så de generelle bygningshøjder kun gælder i de tilfælde, hvor der ikke er fastlagt en tagkote. Indstillingen til Teknik- og Miljøudvalget lød derfor, at ønsket om dispensation skulle imødekommes. Det gjorde udvalget dog ikke, og ifølge det socialdemokratiske udvalgsmedlem Niels E. Bjerrum skyldes det, at man havde behov for at statuere et eksempel.

NB! Planloven - de nye regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 11. februar 2016.

- I de sager, hvor det ikke er absolut nødvendigt med en dispensation, så skal vi holde fast i den lokalplan, der er vedtaget. Det markerer vi og vi har faktisk sat foden ned, selvom det var på vej i en anden retning, siger han til Valby Bladet.

Ifølge forvaltningen er tagkoterne for byggefeltet fastlagt under hensyn til ønsket om en høj stueetage med erhverv samt et markant terrænfald på grunden. De generelle bygningshøjder tager ikke hensyn til disse konkrete forhold. Som lokalplanens højdebestemmelse er formuleret, kan det skitserede projekt ikke realiseres uden dispensationerne, og White Arkitekter, som har designet byggeriet, må derfor tilbage til tegnebrættet.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri