Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune har givet afslag på anmodningen om at igangsætte en lokalplan for skykraberen og en forlystelsespark på Nordhavn til 7,5 milliarder kr.

H.C. Andersen Adventure Tower i Københavns Nordhavn skulle være 280 meter høj og sammen med med forlystelsespark, boliger, erhverv og park ville den koste 7,5 milliarder kr.

Men på et møde i dag i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune har et flertal givet bygherren bag højhusbyggeriet H.C. Andersen Adventure Tower afslag på anmodningen om at igangsætte arbejdet.

NB! Fredede og bevaringsværdige bygninger - regler, løsninge og tilskud. Konferencen afholdes d. 28. maj 2019.

– Jeg kan ligesom så mange andre københavnere ikke se idéen i at opføre en privat bygherrers prestigeprojekt i vores by. Med 280 meter vil det blive det absolut højeste tårn i Øresundsregionen, og det skal ikke stå som en kolos i København, så vi alle, uanset hvor vi er, kan se det, og mange vil leve i skyggen af det, siger siger teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen i en pressemeddelelse.

– København er ikke New York, og det er faktisk positivt. Vi kan godt have nogle høje bygninger, hvor det giver mening, men der er ingen grund til at bygge højt alene for højdens skyld.

By & Havn har indgået en betinget grundkøbsaftale med projektudviklings-selskabet HCAAT. Den er betinget af, at kommunen sætter gang i planprocessen i 2019, og at der bliver vedtaget en lokalplan i 2021.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked