På Halmtorvet 17, i den Grå Kødby på Vesterbro, har PLH Arkitekter designet og indrettet nye stofindtagelsesrum i et tidligere slagterhus. I det 1.000 kvm store hus kan stofbrugere indtage deres medbragte stoffer under sikre og sundhedsmæssige forhold – overvåget og assisteret af sundhedspersonale.

PLH Arkitekter har designet og indrettet nye stofindtagelsesrum i et tidligere slagterhus på Halmtorvet 17 i den ’Grå Kødby’. Stofindtagelsen skal forbedre vilkår for stofmisbrugerne i København og samtidig reducere ubehag og problemer knyttet til stofmisbrug i lokalområdet.

Stofindtagelsen er åben og bemandet 7.30-23.30 alle ugens dage og indeholder 12 stofindtagelsespladser fordelt på 6 injektionsrum og 6 rygepladser i flere separate rum. Arkitektonisk har PLH blandt andet arbejdet med "nudging" i form af flow og farveholdninger.

NB! Ungdomsboliger - udvikling og byggeri for 37 milliarder. Konferencen afholdes d. 1. september 2016.

- Vi er utroligt glade for projektet, som er et stykke social arkitektur, der går meget fint i tråd med PLHs overordnede målsætning om at forbedre livskvalitet gennem vores arkitektur og design, siger Lars Toksvig, ansvarshavende partner hos PLH Arkitekter.

Stofindtagelsen er udformet, så stedet udstråler ro og er uformelt imødekommende samtidig med, at rum og overflader kan tåle intensivt brug. Rumforløb og gangarealer er udformet med en åbenhed, så konflikter forebygges og personale har overblik og visuel kontakt med hinanden. Samtidig har renoveringsstrategien for bygningen haft fokus på at respektere de særlige arkitektoniske træk ved den Grå Kødby og tilføje nye elementer, der løfter både bygningens og den bymæssige kvalitet.

I den aflange bygning har PLH skabt en form og et flow med knæk ned gennem huset – en struktur, der giver medarbejderne mulighed for at kunne se hinanden og overskue hele huset. Samtidig er der mange glaspartier og glasvægge og alle døre har koøjer, så personalet altid har mulighed for at holde øje med, hvad der foregår. På den måde kan personalet se om nogen bliver dårlige, om der opstår konflikter og holde øjenkontakt med andet personale i huset.

For at få skabt et sted, som på den ene side lever op til brugernes behov for hjemlige og værdige rammer og på den anden side lever op til krav fra politi, myndigheder og personale om eksempelvis sikkerhed og tryghed, har det været nødvendigt med en omfattende brugerproces.

NB! Byudvikling for 18 milliarder på Frederiksberg. Konferencen afholdes d. 17. januar 2017.

PLH har faciliteret processen gennem møder og workshops, der blandt andet har omfattet sundhedsfaglige interessenter, lokalmiljø, lokalpoliti, Kødbyens driftsafdeling og Københavns Ejendommes interne ressourcer indenfor for eksempel drift og jura. Der har været tæt dialog med faglige ressourcepersoner fra Socialforvaltningen, Mændenes Hjem og ”Skyen”, lokalpoliti, Vesterbro Lokaludvalg og brugerrepræsentanter, der alle har været med at udvikle projektet.

- I et projekt som dette har det været vigtigt at opnå den helt rigtige balancere mellem hårde og bløde værdier og de modsatrettede behov, som der kan være mellem de forskellige interessentgrupper, siger Lars Toksvig.

Københavns Kommune holder åbningsreception i bygningen mandag den 15. august 2016, kl.14-16, hvor blandt andet socialborgmester Jesper Christensen vil være til stede.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter