En klage til Planklagenævnet satte en stopper for udviklingen af 102.500 kvm boliger og erhverv på et 320.000 kvm stort areal i Espergærde, men nu har nævnet godkendt lokalplanen for området.

I juni 2020 vurderede Planklagenævnet ifølge Helsingør Dagblad, at den lokale virksomhed Carmo muligvis havde ret i, at kommunen havde brugt forkerte bestemmelser til at sikre de kommende 700 boliger mod støj i Espergærdes nedlagte erhvervsområde omkring Hovvej, Gymnasievej, Bronzevej og Højvangen. Nævnet gav derfor klagen opsættende virkning og standsede udviklingen.

Nu har nævnet imidlertid afgjort, at byggeriet kan fortsætte, og der skal ikke udarbejdes en ny lokalplan.

Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 30. september 2020.

- Først og fremmest sparer det jo kommunen for en masse arbejde. Vi vil jo alle helst arbejde til glæde for borgerne. Det gør vi ikke, hvis vi bare skal lave en masse ting om. Og grundlæggende handler sagen jo om, at der findes et nedslidt erhvervsområde, som vi gerne vil gøre til et blandet byområde med både boliger og erhverv, siger Christian Holm Donatzky, der er formand for Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø, til Helsingøt Dagblad.

Området er i dag et blandet erhvervsområde med både virksomheder og boliger. Triumph afsluttede sin virksomhedsdrift i området i marts 2018, og Coloplast anvendes ikke længere til virksomhedsdrift og har stået tom i en kortere årrække. I henhold til lokalplanen kan der opføres 711 boliger samt erhverv fordelt på i alt 102.500 kvm byggeri på det 320.000 kvm store areal i Espergærde. Efter planen skal der både bygges rækkehuse og lejligheder i op til 5 etager.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri