På hjørnet af Møllegade og Danasvej i Herning er et projekt med et højhus i 11 etager samt byhuse og etagebebyggelse med sammenlagt 96 lejligheder undervejs.

Skovhus Arkitekter og Norconsult har udarbejdet et forslag til, hvordan grunden på hjørnet af Møllegade og Danasvej, som ejes af BBB Ejendomme, kan bebygges.

Af en projektmappe (PDF) fremgår det, at projektet omfatter et højhus i 11 etager med 33 lejligheder fordelt på 2.948 kvm, byhuse i 3-8 etager med i alt 51 lejligheder fordelt på 4.488 kvm samt en 3 etager høj bebyggelse på 1.125 kvm med 12 lejligheder.

NB! Herning: De store projekter. Konferencen afholdes d. 8. maj 2019.

Området er i dag domineret af, at der har været drevet møllerivirksomhed i mange år, og som de seneste har anvendt til detailhandel og lager. Flere af bygningerne har stået tomme i længere tid og er derfor præget af forfald.

Byplanudvalget i Herning godkendte den 18. februar en foreløbig lokalplan (PDF) for projektet, der stort set ligger over for sygehuset, som skal omdannes til 600 boliger fordelt på 56.000 kvm, når det nye supersygehus i Gødstrup står klar til brug. På sygehusgrunden skal der blandt andet opføres et højhus i 15 etager.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse