Visionerne for Hellebæk Klædefabrik er konkretiseret, og PensionDanmark og Velliv præsenterer nu deres bud på en helhedsplan for området med eksklusive boliger et og kontorfællesskab, hvor der er rum til hjemmearbejdspladser.

I foråret 2020 satte PensionDanmark og Velliv, der ejer den historiske ejendom Hellebæk Klædefabrik nord for Helsingør, gang i udviklingen af en vision og helhedsplan, der skal forvandle Klædefabrikken til et fællesskab, der både rummer virksomheder, attraktive boliger og indbydende uderum. Nu skal der udarbejdes en lokalplan for projektet.

- Vores ønske har været at lave en helhedsplan for Klædefabrikken, hvor man ikke bare bor ved siden af et kontor eller arbejder ved siden af en bolig. Hellebæk Klædefabrik skal være et aktiv for Hellebæk som by på flere måder. Den skal kunne tiltrække erhvervsdrivende, men samtidig også være et sted, som bruges af områdets beboere. Den vision synes vi, at vi er lykkedes rigtig godt med, siger Marius Møller, direktør i PensionDanmark.

De nuværende og kommende erhvervslejere vil opleve en kraftig opgradering af erhvervslokalerne, når DEAS Asset Management, der er valgt som udvikler, er i mål med projektet.

Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholde den 22. september 2021.

Der er i oplægget lagt stor vægt på at fastholde så mange virksomheder i området som muligt. Arealerne til boliger og erhverv bliver ligeligt fordelt – og med en ny kontorløsning og flere fællesområder opnås der en bedre sammenhæng mellem fritid og arbejde. Det bliver blandt andet muligt at leje en hjemmearbejdsplads tæt på boligen.

- Vi har en ambition om at tilbyde løsninger, hvor man kan leje sig ind som virksomhed eller privatperson og have en rigtig arbejdsplads tæt på sit hjem i Nordsjælland. Vi ser det som en kæmpe gevinst for både lokalområde, virksomheder og familieliv, da man på denne måde kan bosætte sig i et skønt naturområde, uden at skulle sidde i kø på motorvejen ind til København hver dag, siger Solveig Rannje, ejendomsdirektør i Velliv.

Planen er at bygge 32 moderne, rummelige og bæredygtige boliger på Hellebæk Klædefabriks område. Den mindste bolig bliver på 60 kvm, mens den største vil være 137 kvm. Alle boligerne vil enten have altan eller terrasse og indrettes og placeres, så beliggenheden ved vandet udnyttes bedst muligt.

Fakta


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS