På den 1.830 kvm store grund mellem Thorvaldsensgade, Vestergade og Aarhus Å, hvor Netto ligger i dag, er et nyt byggeri på vej. Der opføres 3.000 kvm fordelt på 6 etager.

Magistraten i Aarhus har tirsdag den 22. maj 2018 behandlet et lokalplanforslag om et nyt byggeri, hvor Netto ligger i dag. Grunden ejes af selskabet Helge Rasmussen Holding, som ejes af Flemming Helge Rasmussen.

Den planlate bygning er i 6 etager mod Thorvaldsensgade og trapper ned mod åen. I stueplan indeholder bygningen en dagligvareforretning, et caféudsalg og opgang til 26 boliger, som er fordelt på de øvrige etager.

Der opføres 3.000 kvm svarende til en bebyggelsesprocent på 164 procent. Der etableres ikke parkeringspladser på grunden. Kravet om 0,5 parkeringsplads per bolig udløser 13 parkeringspladser, som etableres på en anden nærtliggende ejendom. Ophold etableres på terræn ned mod åen og på tagterrasser i tilknytning til boligerne – i alt udgør ophold 40 procent af bygningsarealet. Arealerne ned mod åen fastholdes desuden som offentligt tilgængelige.

- Jeg er meget tilfreds med de forhold og udendørsarealer, lokalplansforslaget tilbyder de nye beboere. Vi har imødekommet borgernes ønske om parkering på grunden, og så skaber vi nogle dejlige grønne arealer ned mod åen, hvor alle er velkomne, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 28. november 2018.

Parkering for beboerne bliver et underjordisk og automatisk parkeringsanlæg, som mange kender fra Dokk1. Der bliver ikke reserveret parkering til Netto, der fortsat vil ligge i underetagen. Begrundelsen er, at butikken ligger så bynært, at langt de fleste kunder vil bo i gåafstand derfra.

Åben arkitektur med grønne naboer
Det nye byggeri bliver ifølge lokalplanforslaget et såkaldt ”terrassehus” med varierede etagehøjder, der trapper ned mod åen. På den måde fremstår huset ifølge Bünyamin Simsek mere åbent mod det grønne område, og der etableres et lille trin mod åen, hvor man kan nyde solen og vandet.

Lejlighedernes tagterrasser får udsigt til åen, og altanerne på den anden side af byggeriet vender mod Brabrandstien og den nye Ceres by.

Lokalplanforslaget kommer i høring, når det er godkendt af byrådet.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter