En ny lokalplan skal bane vejen for omdannelse af et 26.000 kvm stort erhvervsområde, som tidligere husede Postens Frimærketrykkeri i Ballerup.

Politikerne i kommunalbestyrelsen i Ballerup har besluttet at sende et nyt lokalplanforslag for Telegrafvej 7 A og B i offentlig høring. Det ældre erhvervsområde omkring Telegrafvej er i kommuneplanlægningen udpeget som et byomdannelsesområde.

Baggrunden er, at en stor del af de hidtidige produktions- og lagervirksomheder gennem det seneste årti er lukket eller flyttet fra området. Bygningerne lever ikke længere op til moderne virksomheders krav, lyder det fra kommunen.

- Lokalplanen vil gøre det muligt at bygge etageboliger i et lidt træt erhvervsområde, sagde formand for Teknik- og Miljøudvalget, Hella Hardø Tiedemann (S), på byrådsmødet den 31. august 2020.

Ballerup Kommune har fået udarbejdet en helhedsplan for, hvordan området kan udvikles til et blandet bykvarter med en langt højere tæthed.

Albertslund - Store projekter - 17.000 nye borgere. Konferencen afholdes d. 12. november 2020.

Lokalplanforslaget for for Telegrafvej 7 A og B tager udgangspunkt i helhedsplanen. Lokalplanområdet deles op i 2 delområder, hvor delområde 1 omfatter et areal på 14.042 kvm, hvor der må opføres 12.500 kvm bebyggelse, mens delområde 2 omfatter et areal på 11.050 kvm, hvor der må bygges 11.050 byggeri.

Bebyggelserne skal opføres i varierende højder på henholdsvis maksimalt 2 etager i op til 9 meters højde, maksimalt 3 etager i op til 12 meters højde, maksimalt 4 etager i 15 meters højde og maksimalt 5 etager i op til 18 meters højde.

De 2 grunde i lokalplanområdet ejes af henholdsvis Hafnia Invest ved Peter Haaber og Milton Huse.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne