For nylig investerede PKA 250 millioner kr. i at bygge boliger i Odense. Nu er turen så kommet til Aalborg, hvor PKA sammen med entreprenørvirksomheden A. Enggaard skal opføre 240 lejligheder til en værdi på 400 millioner kr. Lejlighederne skal bygges på godsbanearealet ved Aalborg Banegård og forventes at stå klar til indflytning i 2019.

PKA står bag opførelsen af 240 lejligheder på godsbanearealet i Aalborg. Byens borgmester glæder sig over investeringen i byen.

- Vi oplever i de her år en eksplosiv vækst og udvikling. Vi oplever en fremgang på alle de vigtige parametre, der er nødvendige for at kunne udvikle vores by, og vi oplever, at investorer har fået øje på Aalborg. Det betyder meget for byens fortsatte udvikling, at PKA igen har valgt at investere i Aalborg, siger Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

Den positive udvikling i den nordjyske hovedstad er årsagen til, at PKA i stigende grad også kikker mod nord.

- PKA har de senere år investeret massivt i ejendomme i København og Aarhus, fordi de rette forudsætninger har været til stede: Stor tilflytning og udvikling kombineret med et stigende ønske blandt mange om at bo til leje. De forudsætninger er nu også til stede i andre byer såsom Aalborg, hvilket gør det interessant for PKA at investere i byen, siger PKA’s ejendomschef Nikolaj Stampe.

Investeringen i lejlighederne er en del af et strategisk samarbejde, som PKA og A. Enggaard indgik i 2015. Det ligeligt ejede partnerskab omfatter blandt andet opførelsen af 1.200 lejligheder i Aarhus, 150 ungdomsboliger i Aalborg og nu altså yderligere 240 lejligheder for 400 millioner kr. samme sted.

- Aalborg har de senere år været inde i en rivende udvikling, og vi er meget glade for at være en del af den fortsatte udvikling. Vi er også meget tilfredse for samarbejdet med PKA, som vi allerede har gode erfaringer sammen med, siger direktør Asger Enggaard.

PKA har investeret 18 milliarder kr. i danske ejendomme og 2,6 milliarder kr. i udenlandske ejendomme. PKA har 6.700 boliger i Danmark og yderligere 3.000 boliger er under opførelse. PKA har en samlet formue på 250 milliarder kr. og administrerer pensioner for 3 pensionskasser inden for social- og sundhedsområdet og har 300.000 medlemmer.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter