I december 2017 kunne PFA og H. Skjøde Knudsen præsentere en 3-cifret millioninvestering i den nye, grønne bydel Gartnerbyen i Odense, og i dag går byggeriet af PFA’s 157 lejeboliger i gang på den gamle gartnerigrund, hvor gartnerivirksomheden GASA tidligere havde hovedsæde.

Pensionsselskabet PFA og entreprenøren H. Skjøde Knudsen tager i dag første spadestik til PFA’s byggeri i den helt nye bydel, Gartnerbyen, nær Odense centrum. Ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn ser frem til, at byggeriet nu går i gang.

- Jeg synes, det er en god dag for både Odense og PFA.  Det kommende byggeri henvender sig til en bred målgruppe, og vi glæder os til at bidrage til udviklingen af Gartnerbyen sammen med odenseanerne, Odense Kommune og vores kommercielle partnere. Investeringen er i tråd med vores investeringsstrategi om flere boliger uden for hovedstaden, og vi venter, at det samtidig vil give et solidt afkast til pensionskunderne, siger Michael Bruhn.

Han tilføjer, at Odense de seneste år har oplevet en befolkningstilvækst på 15 pct., og nu får de mange nye odenseanere altså flere valgmuligheder på boligmarkedet i landets tredjestørste by.

Seniorbyggeri i fokus
De 36 af boligerne bliver opført efter PFA Seniorboligstandard®, der blev introduceret i efteråret 2017, og som gennemgående sætter højere krav end bygningsreglementet til en række arkitektoniske og adgangsmæssige forhold, så boligen er forberedt til, at man kan blive boende i eget hjem, selvom mobiliteten måske ikke længere er i top.

NB! Højhus-byggeri. Konferencen afholdes d. 29. maj 2018.

- PFA Seniorboligstandard er udviklet med fokus på god beliggenhed, gode og lette adgangsforhold og sikkerhed, som gør boligerne egnet til at bo i langt ind i seniortilværelsen. Vi synes, at disse behov er naturlige at tænke ind, når man bygger boliger, der også skal understøtte et trygt liv i den tredje alder, og derfor opfører PFA udvalgt nybyggeri efter den standard, som i øvrigt er åben for alle at bygge efter, siger Jesper Brask Fischer, der er direktør i PFA Senior Services. 

De 157 boliger, der i alt opføres, har et samlet areal på 12399 klvm fordelt på 2 byggegrunde. På den ene grund bliver der opført fire bygninger med 72 boliger bestående af et mix af seniorvenlige lejligheder på gennemsnitsligt 68 kvm i stueetagerne og rækkehus-inspirerede lejligheder på 1. og 2. sal med terrasse og en gennemsnitslig størrelse på 106 kvm. På den anden byggegrund bliver der bygget 85 lejligheder på gennemsnitsligt 73 kvm i et 6-etagers byggeri.

Byggeriet bliver en del af PFA Boliger, som PFA’s kunder har fortrinsret til at skrive sig op til.

Fakta

•      Boligerne forventes færdigbygget og klar til udlejning i slutningen af 2019.
•      PFA indgik i december 2017 en aftale om erhvervelse af 50 procent af arealudviklingsselskabet Gartnerbyen P/S og Gartnerbyen Komplementar A/S.
•      Samtidig erhvervede PFA 2 byggegrunde i Gartnerbyen og indgik en totalentreprisekontrakt med H. Skjøde Knudsen A/S på opførelsen af 157 lejeboliger, hvoraf 36 opføres efter PFA Seniorboligstandard.
•      Investeringen foretages som en direkte investering som et led i PFA’s strategi om mere fokus på boliger uden for hovedstaden, og der forventes et afkast til pensionskunderne, der er højere end ved tilsvarende byggeri i Aarhus og København.
•      PFA opfører frem mod 2020 også et kollegie i Odense, der skal huse 300 studerende. Kollegiet i Odense er det første af i alt 4 nye kollegier, som pensionsselskabet opfører frem mod 2022. 


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne