Pensionsselskabet PFA køber nu en byggegrund i Gartnerbyen i Odense, hvor der frem mod slutningen af 2020 skal opføres et stort seniorboligfællesskab. Det bliver PFA’s første af slagsen, der kommer til at stå færdigt, og det indledende spadestik tages allerede i morgen.

I Odenses nye grønne bydel Gartnerbyen, der forbinder Vesterbro og Bolbro i den fynske hovedstad, bygger PFA nu sit første seniorboligfællesskab bestående af 86 seniorvenlige lejligheder, et 380 kvm stort fælleshus og et fælles grønt gårdrum. Boligerne kommer til at variere i størrelse fra 2 til 3 værelser og fra 65-95 kvm.

Byggeriet er en del af PFA’s strategi om at bygge og udvikle boligformer, der er målrettet den stadig større gruppe af seniorer, der efterspørger en overkommelig bolig, som er seniorvenlig, ligger centralt og med mulighed for at indgå i nogle sociale fællesskaber. Det fortæller ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn.

- De kommende år kommer der væsentlig flere i seniorsegmentet, og selvom de for en stor dels vedkommende er friske og rørige, så ændrer behov og præferencer sig med alderen. Der kan fx opstå et ønske om at bruge mindre tid på havearbejde eller vedligeholdelse af en stor bolig og et større behov for at prioritere interesser og fællesskaber. Derfor bygger vi seniorboligfællesskaber, der skal medvirke til at øge livskvaliteten for målgruppen. Det er samtidig en solid og langsigtet investering, der skal bidrage positivt til pensionsopsparingerne hos PFA’s kunder, siger Michael Bruhn.

NB! Odense: De store projekter. Konferencen afholdes d. 10. december 2019.

I forvejen er PFA i gang med at opføre et seniorboligfællesskab i Horsens, der ventes at stå færdigt ultimo 2022.

- Vi har i PFA et målrettet spor i vores danske ejendomsinvesteringsstrategi, hvor forskellige typer af boligtilbud til seniorsegmentet realiseres. I udviklingen af seniorbofællesskabet i Odense får vi afprøvet en model, hvor vi samarbejder med Odense Boligselskab om driften af fællesfaciliteterne – dette bliver en fordel for både PFA’s private udlejningsboliger og de almene boliger, da Odense Boligselskab har erfaring med at drive denne type af fællesskaber, siger Chief portfolio manager i PFA, Mikael Fogemann.

De 86 seniorboliger samt fællesarealerne i Odense ventes klar til indflytning og brug i slutningen af 2020. Første spadestik tages i Gartnerbyen i Odense den 13. august klokken 13.30.

Den samlede investeringssum er på lidt over 150 millioner kr. Totalentreprenør er H. Skjøde Knudsen, mens Arkitema Architects er arkitekt og Kuben er bygherrerådgiver. 


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.