PensionDanmark er blandt investorerne i Ørestad Syd, hvor der er udsigt til et byggeboom i de kommende år. Med KPC som totalentreprenør opfører PensionDanmark 9.100 kvm boliger bestående af 28 rækkehuse og 67 lejligheder i den centrale del af Ørestad Syd.

PensionDanmark har som bygherre og KPC har som totalentreprenør indgået bindende købsaftale og totalentrepriseaftale for byggefelt 1.2 i Ørestad Syd. PensionDanmark har købt grunden af By & Havn. Pensionskassen oplyser, at den samlede investering er på 300 millioner kr.

NB! Certificering - nye krav i Byggeloven. Seminaret afholdes d. 28. februar 2017.

Boligudviklingsprojektet består af 9.100 kvm udlejningsboliger, fordelt på 28 rækkehuse i 2 plan og 67 lejligheder med 2-4 værelser i byggeriet på 2-5 etager. Rækkehusene bliver på 119-124 kvm og lejlighederne spænder fra 58 til 119 kvm. Udlejningsbyggeriet udformes med en lejlighedsdel i hver ende og rækkehuse mellem de 2, så der bliver etableret et lukket gårdrum.

- Der er tale om attraktive boliger med en god beliggenhed i Ørestad Syd, hvor bæredygtigheden er tænkt ind i opførelsen. I kraft af det og den forventede befolkningsvækst i København forventer vi stor interesse for boligerne, så medlemmerne dermed kan se frem til et godt afkast. Samtidig vil byggeriet skabe mange job i opførelsesperioden, og det er naturligvis et ekstra plus, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

NB! Tagboliger i eksisterende ejendomme - planlægning og løsninger. Konferencen afholdes d. 10. november 2016.

Byggeriet får murstensfacader med mange detaljer og store altaner. Unikt for grunden er, at der opføres egen p-kælder, så beboerne via elevator kan komme tørskoet til deres boliger.

- Vi har haft et særdeles konstruktivt og effektivt forløb omkring projektet og indgåelse af de nødvendige aftaler med både By & Havn og PensionDanmark. Vi har efterhånden indgået en del aftaler med By & Havn, men det er første gang, at vi indgår aftale med PensionDanmark om et projekt af denne type. Vi ser meget frem til samarbejdet, som vi håber at kunne udbygge i fremtiden, siger Jesper Jørgensen, udviklingsdirektør i KPC.

By & Havn kunne i går offentliggøre, at man har indgået aftale om 10 boligbyggefelter i den centrale og vestlige del af Ørestad Syd, hvor der i de kommende år opføres 1.500 boliger.

NB! Jordforurening - strategier for afklaring og håndtering. Konferencen afholdes i samarbejde med Nohr-Con d. 15. november 2016.

- Der er et kolossalt momentum i Ørestad Syd lige nu. Beboerne flytter ind i Arenakvarteret, og snart kommer der for alvor gang i byggeriet i den centrale del af Ørestad Syd, hvor også PensionDanmark og KPCs kommende boliger ligger. Området rummer det bedste fra storbyen og landsbyen i samme pakke; her bor man i byen og i grønne områder samtidig – og samtidig kun et kvarters metrotur hjem fra Kongens Nytorv, siger administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

Boligejendommen certificeres efter DGNB. Byggeriet ventes igangsat i marts 2017 med indflytning i oktober 2018. Årstiderne Arkitekter har tegnet byggeriet med Midtconsult som ingeniør.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter