Patrizias driftsindtægter er i 2017 steget til 610 millioner kr. De europæiske transaktionsvolumener steg med 17 procent til 45 milliarder kr., og der er rejst egenkapital for 15 milliarder kr. fra investorer. Proforma-AUM er øget til 283 milliarder kr., og direktionen forventer stærk vækst i driftsindtægter i 2018.

Patrizia Immobilien AG genererede driftsindtægter på 610 millioner kr. i 2017, hvilket er en stigning på 14 procent fra det justerede 2016-niveau på 536 millioner kr.

Efter et succesfuldt 4. kvartal i 2017 oversteg indtjeningen markant det nyligt forøgede forventning med lidt mere end 558 millioner kr. Stigningen var drevet af succeshonorarer, som blev højere end budgetteret takket være den succesfulde håndtering af ejendomsinvesteringer for gruppens internationale institutionelle og private investorer.

Den organiske vækst i asset under management (AUM) oversteg også forventningerne med 16,4 milliarder kr. svarende til 12 procent i 2017. Medregnet Patrzia Multi Managers, som er tidligere Sparinvest Property Investors blev samlet AUM således 163 milliarder kr. ved udgangen af 2017. Med opkøbene af Triuva og Rockspring Property Investment Managers vil Patrzias proforma-AUM være mere end fordoblet sammenlignet med slutningen af 2016 og ende på 283 milliarder kr.

NB! Juridisk due dilligence - Risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 30. maj 2018.

- Vi har med disse stærke resultater leveret mere organisk vækst, end vi forventede, samtidig med at vi succesfuldt har eksekveret vores eksterne vækststrategi. Både den operationelle fremskridt og de seneste opkøb er med til substantielt at øge niveauet af tilbagevendende indtægter og bringe Patrizia til et nyt niveau for bæredygtig rentabilitet. Samtidig fastholder vi en meget konservativ balancestruktur og en stærk kontantposition, siger Karim Bohn, CFO for Patrizia Immobilien AG.

Baseret på en forventet fortsat organisk vækst og inklusive indtægtsbidragene fra de nylige opkøb (Patrizia Multi Managers, Triuva og Rockspring Property Investment Managers). Opkøbet af Rockspring forventes at blive lukket med udgangen af 1. kvartal 2017, og akkvisitionen forventes at bidrage med 9 måneders 2018-indtægterforventer Patrizia at genere driftsindtægter i 2018 på mellem 633 og 744 millioner kr. svarende til en vækstrate på op til 22 procent.

I 2017 gennemførte Patrizia transaktioner på det europæiske ejendomsmarked inden for boliger og kommercielle ejendomme for samlet 45 milliarder kr., hvilket er en stigning på 17 procent siden 2016 (38 milliarder kr.).

I alt sikrede Patrizia sig 26 milliarder kr. fra opkøb i 2017, hvilket er en stigning på 9 procent sammenlignet med året før (2016: 24 milliarder kr.) og 18 milliarder kr. fra salg, som er en stigning på 32 procent (2016: 14 milliarder kr.).

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 29. august 2018.

I løbet af perioden rejste Patrizia midler for 15 milliarder kr. fra institutionelle og private investorer, som er blevet placeret i etablerede markeder på tværs af Europa. International kapital tegnede sig for 40 procent af den samlede institutionelle kapital i 2017, hvilket er en stigning på 18 procent sammenlignet med 2016.

- Vores resultater i 2017 understreger, at vores lokale og paneuropæiske eksperter har gjort en stærk indsats ved at identificere og gennemføre attraktive investeringer på tværs af alle kapitalsektorer og risikoklasser såvel som at overpræstere til gavn for vores institutionelle og private investorer. Vores klienter vil i særdeleshed drage fordel af de nyligt annoncerede opkøb, da vores kombinerede organisation med et styrket europæisk netværk, bredere produktspektrum og stærkere adgang til det paneuropæiske investeringsmarked tilbyder flere muligheder til institutionelle og private investorer, siger Wolfgang Egger, der er CEO hos Patrizia.

Yderligere detaljer om Patrizias 2017-indtægter vil blive annonceret med udgivelsen af 2017 årsrapporten den 15. marts 2018.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS