Det 25 meter høje parkeringshus med plads til 500 biler på Helsinki Plads på Nordhavn, som JAJA Architects har tegnet, er blevet nedstemt i Teknik- og Miljøudvalget.

Byggeriet af det nye parkeringhus kræver en dispensation fra lokalplanen, da det vil blive 25 procent højere end lokalplanen tillader. Lokalplanen giver således kun mulighed for at bygge i op til 20 meter. Ifølge Østerbro Avis har et flertal i Teknik- og Miljøudvalget stemt nej til at give dispensationen.

- Som forslaget ligger i dag, skaber den høje bygning simpelthen for store skyggevirkninger for de omkringliggende bygninger og for de rekreative områder, skriver teknik- og miljøborgmester Morten Kabell til avisen.

NB! Byudvikling og investeringer for 19 milliarder i Hillerød 2015-2025. Seminaret afholdes d. 24. marts 2015.

Projektet har fået navnet ”Den Røde Tråd”, fordi et rødt jernrør fører fra gaden op ad trappen og op på taget, langs med tagfladens aktivitetsmuligheder og ned ad en anden trappe. Følger man ”Den røde tråd” ad trappetræningsforløbet op til taget, bliver man mødt af et 2.625 kvm stort område, hvor der kan dyrkes forskellige former for aktiviteter.

Udviklingsselskabet By & Havn står bag det 7 etager høje parkeringshus. Foruden parkerings- og idrætsfaciliteterne skal huset rumme en genbrugsstation samt mulighed for 1.000 kvm detailhandel.

Ifølge Østerbro Avis har mindst én lejlighedskøber i The Silo trukket sit køb tilbage på grund af parkeringshuset, som vil tage en del udsigt fra lejlighederne, men nu skal By & Havn komme med et nyt forslag til parkeringshuset.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter