By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune afviste mandag den 5. november 2018 en skitseret omdannelse af Prins Henriks Skoles bygninger mellem Værnedamsvej, Gl. Kongevej, Frederiksberg Allé og Sankt Thomas Allé til boliger, hotel og erhverv.

By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune afviste mandag aften forvaltningens forslag til startredegørelse for Den Franske skole. Udvalget besluttede, at udsætte sagen,  så der kan udarbejdes en ny med et revideret projekt, der har et mindre bebyggelsesomfang i gårdmiljøet.

- Udvalget lagde også vægt på, at udnyttelse af tagetagen på de to eksisterende ældre skolebygninger inde i gården sker uden, at der bygges en ekstra etage på midten af bygningerne, som det var foreslået. Dertil kommer andre forhold, som udvalget ønsker beskrevet. Det drejer sig om muligheden for almene boligformer og om man kan lave en samlet gårdsanering i karreen for på den måde at yderligere at forstærke det grønne islæt i forhold til det oprindelige forslag til startredegørelse, skriver Frederiksberg Kommune på kommunens hjemmeside.

Det forventes, at en ny startredegørelse kan forelægges for By- og Miljøudvalget i begyndelsen af 2019, oplyses det videre.

NB! Frederiksberg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 25. april 2019.

Ejendommene ligger i den sydøstlige del af Frederiksberg Kommune på grænsen til Københavns Kommune. Grunden er centralt placeret inde i karréstrukturen mellem Værnedamsvej, Gl. Kongevej, Frederiksberg Allé og Sankt Thomas Allé, som primært består af ejendomme i 5 og 6 etager. Ejendommen omfatter 7.088 kvm, og omdannelsesprojektet ville føre til en udvidelse, så det samlede omfang ville nå op på 10.050 kvm. Der var lagt op til bevarelse og 5.800 kvm bygninger samt 4.300 kvm nybyggeri.

Der er tale om et blandet byområde med etagebyggeri mod gaden, med butikker, caféer, restauranter og kontorer i stuen, og med boliger i de øvrige etager. I områdets baggårde, findes baghuse i forskellige skala, som indeholder blandt andet boliger, kreative erhverv samt mindre detail- og produktionsvirksomheder.

Grundens areal er på 5.150 kvm, og huser i dag Prins Henriks Skole, som er fordelt på 3 bygninger. Bygningerne er hovedsageligt opført i midten og slutningen af 1800-tallet, med løbende større og mindre ombygninger og en nyere tilbygning fra 1972.

Prins Henriks Skole fraflytter efter planen bygningern til fordel for et byggeri på 11.200 kvm på Rolighedsvej. Derfor har skolen ifølge foreningen Bæredygtigt Frederiksberg solgt de 150 år gamle bygninger til den amerikanske investor Angelo Gordon, som med Squaremeter som projektudvikler har ønsket at ændre anvendelsen fra erhverv til blandede byfunktioner og ombygge og udvide de eksisterende ejendomme og tilføje nybyggeri i form af byhuse i 3 etager. Sammenlagt skulle der etableres 53 familieboliger fordelt på 6.650 kvm samt 3.400 kvm erhverv.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS