Det har længe været en offentlig hemmelighed, men nu melder Danske Bank officielt ud, at bankens hovedsæde flyttes til Postgrunden i 2023. Standard Life, som i marts 2016 overtog det nuværende domicil på Holmens Kanal, er i gang med at få plangrundlaget på plads til en omdannelse af det 40.000 kvm store bygningskompleks.

I april 2016 kunne Byens Ejendom afsløre, at Danica lå i forhandlinger med en lejer til halvdelen af 105.000 kvm erhvervsbyggeri i det kommende udviklingsområde på Postgrunden, og på et borgermøde, der blev afholdt i september 2017, gav en repræsentant fra Capital Investment udtryk for, at Danske Bank som udgangspunkt bliver på Holmens Kanal indtil 2021 og muligvis længere, hvorefter de flytter til Postgrunden.

Dengang ville Dansk Bank over for Byens Ejendom ikke bekræfte oplysningerne, men nu melder banken klart ud. Det sker i forbindelse med offentliggørelsen af årsrapporten for 2017. I 2023 flyttes Danske Banks hovedsæde således fra Holmens Kanal i København til et nyopført domicil på Postgrunden ved Københavns Hovedbanegård. Flytningen er en fortsættelse af de senere års strategi om at skabe en mere enkel, effektiv og kundefokuseret Danske Bank, skriver banken.

- Med vores nye hovedsæde får vi nogle fysiske rammer, der understøtter vores ambition om at drive en moderne og innovativ virksomhed for både kunder og medarbejdere. Bygningen er skabt til at give gode kundeoplevelser og skabe optimale rammer for samarbejde og udnyttelse af de teknologiske muligheder, siger administrerende direktør Thomas F. Borgen.

NB! Frederiksberg investerer 18 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 27. februar 2018.

Lundgaard & Tranberg er valgt som arkitekt på projektet, mens Danica Pension er bygherre. Danske Bank bliver således lejer det nye domicil på Postgrunden, som ved færdiggørelsen vil være ejet ligeligt af ATP og Danica Pension.

I det kommende hovedsæde er det planen, at op til 4.150 medarbejdere kan arbejde på samme tid. Herudover er der plads til, at cirka 1.000 gæster kan opholde sig i bygningen. Den nye bygning kommer desuden til at indeholde et bankmuseum, en café og en bankfilial.

- Vi glæder os til at blive en aktiv del af et nyt og spændende område i København, og med vores kommende hovedsæde skaber vi en endnu mere åben og tilgængelig bank, siger Thomas F. Borgen.

Foruden domicilet på Postgrunden vil Danske Banks koncernfunktioner i Københavnsområdet fra 2023 blive samlet i Høje Taastrup, hvor banken allerede holder til. Flytningen af hovedsædet betyder samtidig, at Danske Bank i 2023 siger farvel til Holmens Kanal, hvor koncernen har haft hovedsæde siden 1875.

- Der er ingen tvivl om, at Holmens Kanal har været en central del af bankens 147-årige historie og kulturelle identitet, som vi tager med os i det nye hovedsæde. Men hvis banken også i de næste 147 år skal fortsætte med at være en moderne og innovativ bank for vores kunder og medarbejdere, så må vi skabe nye og mere tidssvarende rammer, der i højere grad lever op til vores ambitioner, siger Thomas F. Borgen.

Standard Life købte i marts 2016 Danske Banks eksisterende hovedsæde for 1,4 milliarder kr. Det skotske livsforsikringsselskab er i gang med at at få plangrundlaget på plads til en omdannelse af det 40.000 kvm store bygningskompleks til en ny bydel med boliger, hotel og butikker. Det kan du læse mere om her.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND