Samarbejde mellem proptech startup og ejendomsinvestor resulterer i revolutionerende værktøj for ejendomsbranchen

Nyt digitalt værktøj skal gøre livet lettere for aktører i ejendomsbranchen. Den danske startup Estaid kan i samarbejde med ejendomsinvestoren Pears Global Real Estate Denmark løfte sløret for en ny måde at håndtere data på i ejendomsbranchen.

Da Daniel Tewfik ankom til Pears som Senior Project Manager blev han straks sat til at streamline virksomhedens data management proces. Kort sagt, skulle han migrere alle Excel-filer igennem hele organisationen til et samlende system, hvor de kunne overskue alle portefølje hurtigt og på samme tid.

- Vi havde forskellige datakilder spredt udover forskellige porteføljer så hvis vi skulle vide hvilke enheder var tomme over hvilke porteføljer, skulle vi have tre forskellige Excel-ark åbne på samme tid. Det var enormt tidskrævende og fuld af menneskelige fejl, siger han.

Derfor begyndte Daniel Tewfik og Pears et samarbejde med Estaid - for at udvikle en platform der kunne gøre det nemmere at overskue egen data fra alle kilder. Den platform hedder i dag Portfolio og udbydes igennem Estaid.

Ferieprojekter: Investeringer og luksusbyggeri vokser markant. Konferencen afholdes den 21. marts 2023.

- Efter implementeringen af Portfolio, har det sparet os enorm meget tid, som vi kan bruge på at lave ting der er mere værdiskabende for vores virksomhed. Vi kan få overblik over en hel portefølje på en gang, se key metrics og vigtige KPI’s i stedet for at skulle samle informationerne fra flere forskellige steder, siger Daniel Tewfik.

Ejendomsbranchen som industri har meget til gode i forhold til den digitale udvikling, mener stifterne af Estaid, som vil være med til at digitalisere ejendomsbranchen ét skridt ad gangen.

- Vi ser langt større krav til at virksomheder skal være målbare, hvilket kræver agilitet og gennemsigtighed i egen data. Ofte måles der kun på bundlinjen, men det er ikke længere godt nok. Der er nu nogle helt andre parametre for hvornår en ejendom klarer sig godt. Og det kræver en struktureret datainfrastruktur, så man dels kan automatisere dele af rapporteringen og dels kan træffe hurtigere og mere proaktive beslutninger på et indsigtsfuldt grundlag. Tages den datadrevne tilgang ikke seriøst, kan man risikere kæmpe bøder, siger medstifter af og administrerende direktør i Estaid, Søren Nordstrand.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse