Det nye store bykvarter ved Bella Center gør med Ørestads store og åbne byrum. Solstra Capital står for udviklingen af området, hvor der er plads til 455.000 kvm byggeri. Heraf udgør de dele af det eksisterende Bella Center, som ønskes bevaret, 145.000 kvm.

I ”Partnerskabsaftale om Bella Center” er det fastlagt, at almene boliger skal udgøre 20 procent af etagearealet i Bellakvarteret. FSB har indgået et strategisk samarbejde med hovedaktionær i Bella Center, Solstra Capital Partners omkring udvikling og etablering af 297 almene familie- og ungdomsboliger fordelt på 18.000 kvm i kvarteret.

Anlægsbudgettet for de almene boliger ligger på 440 millioner kr. Bjarne Larsson, administrerende direktør i boligselskabet FSB, mener, at det nye bykvarter gør op med den byplanlægning, som hidtil har gjort sig gældende for Ørestad.

- Det skifte i byplanen, der her kommer omkring Bella Center i forhold til resten af Ørestad, er hamrende spændende. Jeg tror, at der hurtigere vil komme et byliv her, end der indtil videre er kommet i den øvrige del, siger Bjarne Larsson til Politiken.

NB! Almene boliger for 40 milliarder i København - nyeste udvikling. Seminaret afholdes d. 4. marts 2015.

Bebyggelsesprocenten i området kommer til at ligge på 170 procent. Masterplanen rummer mulighed for 175.000 kvm boliger, 130.000 kvm kontor- og serviceerhverv, 5.000 kvm detailhandel samt 5.000 kvm institutionsbyggeri. Dertil kommer 2.800 parkeringspladser. Bilparkering på terræn ønskes omplaceret i en række nye parkeringshuse.

Cobe og Vilhelm Lauritzen Arkitekter står bag masterplanen for det nye bykvarter, som er inspireret af Københavns brokvarterer med karrébebyggelse i 3-6 etager afbrudt af enkelte punkthuse i op til 12 etager samt rækkehuse og ’rækkehuse-etageboliger’ i 3-5 etager.

Kvarteret får alléer og varierede gadeforløb, og der sigtes mod en nutidig arkitektur med forskellige udtryk og blik for oplevelsen i øjenhøjde. Her bliver plads til blomster, træer, caféliv og mange opholdsmuligheder i et oplevelsesrigt bymiljø. Ifølge Oscar Crohn, partner i Solstra Capital Partners, udtrykker Bellakvarteret  ikke et egentligt opgør med tænkningen i Ørestad.

NB! Udvikling af byrum - idé, eksekvering og perspektiver. Konferencen afholdes d. 6. maj 2015.

- Men vi er gået lidt i den modsatte retning af det, som Ørestad måske hidtil er blevet kendt for: store åbne områder, store veje og store boligblokke. Arkitekterne har i stedet kigget på den type bebyggelse, som mange folk faktisk synes er det spændende ved at bo i en by som København. Og det er et vigtigt parameter for os som udbydere af grundene, siger han til Politiken.

Bella Centers østhal rives ned, og den lavtliggende parkeringsplads vest for Bella Center overdækkes og taget indrettes som rekreativt byrum til brug for Bella Centers gæster og områdets beboere. Bella Centers lukkede facade vil blive åbnet med butikker mod de omliggende gader. Masterplanen giver området en række nye byrum, som ifølge arkitekt Dan Stubbegaard fra Cobe vil give gæsterne i Bella Center nye oplevelser.

- Her vil kinesiske læger på konference fremover blive mødt af et meget lokalt og socialt sammensat kvarter med forskellige boliger til forskellige mennesker. Vi åbner centerområdet ved at bygge by omkring det, så opskriften er at give Bella Center en nærende fedtkant i form af et tæt og godt københavnerkvarter, som man kender det fra Nørrebro eller Østerbro, siger han til avisen.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.