DSB Ejendomme har solgt arealet Nørrebro Gods på Borgmestervangen 5 på Nørrebro til Danica Pension. På grunden skal der opføres studieboliger til 700 studerende samt dagligvarebutik og cafe. Boligerne forventes at stå indflytningsklare ved studiestart i 2017.

Aftalen om de nye studieboliger er kommet i stand efter et længere samarbejde om udvikling af arealet mellem Københavns Kommune, Danica Pension, Agenda Property og DSB Ejendomme. Købesummen er fortrolig. Hos DSB glæder underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl sig over aftalen.

- I DSB Ejendomme arbejder vi målrettet på udvikle og sælge de ejendomme, som ikke længere anvendes af DSB. Når det så kan forenes med, at der inden for en kort årrække skabes flere og bedre boliger til studerende i København, så er det særligt interessant. Det er vores forventning, at projektet vil skabe dynamik i lokalområdet, og at det vil være attraktivt med sin beliggenhed tæt på Nørrebro Station, som fra sommeren 2019 også får metro, siger han.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Omdannelse af kontorer og butikker til boliger. Konferencen afholdes d. 9. december 2014.

Danica Pensions projektansvarlige, ejendomschef Christian E. Olsson, forventer stor interesse fra de mange boligsøgende studerende i København.

- København oplever en markant vækst i antallet af studerende. I de sidste 5 år er der kommet 20.000 flere unge i byen, og i de næste 5 år forventes yderligere 20.000. Når vores studieboliger tilmed ligger i hjertet af Nørrebro og med unik udsigt ind over København, bliver der rift om dem. Det er jo lige der, at næsten alle unge drømmer om at bo. Det viser en markedsundersøgelse vi har gennemført, hvor 500 studerende er blevet interviewet om deres behov og prioriteter med hensyn til bolig. Vores bevæggrund for ejendomsinvesteringen til en lille milliard kroner er et stabilt afkast mange år frem til glæde for vores pensionskunders opsparing, oplyser ejendomschef Christian E. Olsson.

Projektet består af 7 punkthuse med 7-12 etager samt et højere punkthus på 29 etager. Bebyggelsens base er sammenhængende i stueplan, og ovenpå etableres fælles taghave. Der opføres en variation af boligtyper og fællesarealer, spændende fra traditionelle kollegieværelser med fælleskøkken, 1-værelses lejligheder på 40 kvm, og til 95 kvm store 4-værelses delelejligheder. Dette tager højde for de forskellige behov, som studerende har i deres studietid, og sikrer et bæredygtigt socialt liv i bebyggelsen.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Omdannelse af industri til boliger. Konferencen afholdes d. 18. november 2014.

Med den kommende Cityring metrostation lige ved siden af campus, vil der være særdeles gode kollektive transportmuligheder til Københavns uddannelsesinstitutioner. Som nabo ligger også den nyanlagte Mimersparken med sportsanlæg, som bidrager til gode udfoldelsesmuligheder.

- Projektet skal ses som en naturlig udvikling af den igangværende urbanisering, som metrobyggeriet på stedet understøtter, siger hovedarkitekten på sagen, Dorthe Keis fra Arkitema Architects.

Der er tale om et skitseforslag, der  skal viderebearbejdes i den kommende lokalplan- og høringsproces.

- Der vil i samarbejde med Københavns Kommune og med inddragelse af lokaludvalg ske en yderligere bearbejdning af bebyggelsens arkitektur, funktionelle  sammenhæng og sociale integration med den omkringliggende by, slutter Dorthe Keis.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS