Generelt har boligsalget været godt i det meste af landet årets første 6 måneder, og det ser ud til at fortsætte, lyder vurderingen fra Nybolig.

Kigger man på boligmarkedsstatistikkerne over årets 1. halvår 2019, er man ikke i tvivl om, at det danske boligmarked er i god form med stabil udvikling i priser og salg. Og data bekræftes også, når man spørger de mæglere, der sælger boligerne.

Ifølge en rundspørge blandt Nyboligs 220 forretninger melder halvdelen af forretningerne om et enten godt eller meget godt boligsalg årets første 6 måneder, mens 31 procent har oplevet status quo. 16 procent har enten haft et dårligt eller meget dårligt første halvår, mens 3 procent svarer ved ikke.

- Generelt er det meget positive tilbagemeldinger i et marked, hvor der ellers har været rygter om en opbremsning, og selvom der også er områder i landet, hvor der er noget tilbage at ønske, er det det samlede billede alt i alt værd at glæde sig over, og intet tyder på, at året ikke vil fortsætte på samme måde, siger Peter J. Mattsen, der er direktør i Nybolig.

NB! Lejeforhøjelser - optimering og muligheder. Kurset afholdes d. 3. december 2019.

Ifølge ham dækker undersøgelsen over store regionale forskelle.

- Traditionelt er der desværre langt fra top til bund på det danske boligmarked, og her er vi oppe imod så stærke kræfter som urbanisering og demografisk udvikling, som man ikke kan stille meget op imod, siger Peter J. Mattsen.

De regionale forskelle får ham dog ikke til at ændre strategi i forhold til at udvide antallet af forretninger i hele landet.

- Uanset hvor man bor, så er det vores mål, at der ikke skal være langt til den nærmeste Nybolig-forretning. Vi kan se, at den lokale tilstedeværelse er afgørende for vores markedsandele. For selvom mange facetter af en bolighandel i dag er digital, efterspørger flertallet af vores kunder stadig den personlige kontakt og nære rådgivning, som kræver, at vi er repræsenteret i hele landet, siger Peter J. Mattsen.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse