En helt ny bydel med 350 parcelhuse samt 470 rækkehuse, dobbelthuse, byhuse og parcelhuse er på tegnebrættet. Byggeretsgivende lokalplan for de første 320 boliger er på vej.

Plan- og Erhvervsudvalget i Næstved Kommune skal i dag tage stilling til et rammelokalplanforslag (PDF) for et nyt by- og boligkvarter ved Stenlængegård på et 1,1 millioner kvm stort areal syd for Næstved Nord Station.

Planen skal gøre det muligt at opføre 820 boliger som parcelhuse, rækkehuse, byhuse og etageejendomme. Derudover giver planen mulighed for opførelse af et bydelscenter ved Næstved Nord Station, et mindre erhvervsområde ved Ring Øst og en skole inklusiv daginstitutionstilbud.

Området ligger syd for Holsted Nord og Næstved Nord Station mellem Ring Øst og Østre Ringvej. Gennem området løber Stenlængegårdsvej, som i dag leder dele af den centrale trafik ud til omfartsvejene. I selve området ligger enkelte eksisterende huse, heriblandt Stenlængegård samt et mindre antal boliger langs Skovallé, oplyser kommunen.

NB! Femerntunnelen: Investeringer og ejendomsudvikling. Konferencen afholdes d. 21. november 2019.

"Rammelokalplanforslaget har til formål over en længere årrække at skabe nye og attraktive boligtilbud i Næstved Kommune. Således giver rammelokalplanforslaget mulighed for at bygge boliger af høj arkitektonisk kvalitet med særligt fokus på samspillet med det eksisterende landskab. Naturværdierne vægtes således højt, og det er forventningen, at området vil kunne opnå en høj kvalitet og attraktivitet netop ved nærheden til de grønne områder. Balancen mellem det byggede og naturen vil kunne fremme området som et bæredygtigt kvarter i byen - både socialt, økonomisk og klimatisk", lyder det i et notat fra kommunen.

Et byggeretsgivende lokalplanforslag (PDF) for 1. etape af den nye bydel er på vej. Lokalplanforslaget giver mulighed for at realisere de 2 første boligveje og bygge omkring 320 boliger i klynger langs boligvejene, der strækker sig fra Stenlængegårdsvej mod Ellebækken i syd. Boligsammensætningen består af etageboliger, byhuse, rækkehuse og parcelhuse.

Derudover giver planforslaget mulighed for at etablere et mindre erhvervsområde i forlængelse af den eksisterende varmecentral ved Østre Ringvej (i områdets nordvestlige hjørne). Her gives der mulighed for at udvide med 3-4 nye erhvervsvirksomheder.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND