Den nye skole i Nye, som skal stå klar i 2025, er nu sendt i udbud. I dag er 50 familier rykket ind i den nye bydel, og indtil videre er der i 1. etape i byudviklingen planlagt 650 boliger. På sigt skal bydelen rumme op mod 17.000 indbyggere.

Lokalområdet ved Nye og Elev kan se frem til en bæredygtig og moderne folkeskole. I forbindelse med budgetforliget for perioden 2021-24 afsatte politikerne i Aarhus 251 millioner kr. til den nye skole, der skal give plads til et stigende antal børnefamilier i Aarhus.

- Børnetallet stiger i Nye, og derfor skal vi selvfølgelig have en lokal folkeskole der kan være rammen om børns trivsel og læring, udtaler Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

- Bydelen Nye har fokus på bæredygtighed og fællesskab, og den grundtanke går igen i byggeriet, hvor vi byder naturen indenfor og lægger læringen ud i naturen. Bæredygtighed skal være en tydelig værdi i alle vores valg fra første spadestik til det fællesskab, byggeriet bliver ramme for, siger han.

De 2 magistratsafdelinger Teknik og Miljø samt Børn og Unge har i fællesskab valgt at placere skolen med tilhørende dagtilbud og boldbaner. I etape 1 skal der etableres generelle læringsfaciliteter til 0. – 9. klasse i 3 spor, integreret SFO og klub, personalefaciliteter og administration, faglokaler til 4 spor, en idrætshal, omklædning, depoter, fritidsbruger klublokaler, en kunstgræsbane samt øvrige udearealer inklusive parkering, cykelparkering samt lege- og læringsfaciliteter til skole med integreret SFO og klub i 3 spor.

Aarhus: de største projekter. Konferencen afholdes d. 26. november 2020.

Der stilles i udbudsmaterialet krav om, at ansøger skal have haft en positiv egenkapital i hvert af de seneste 3 regnskabsår samt en omsætning på minimum 450 millioner kr. eksklusive moms i hvert af de seneste 3 regnskabsår.


Området Nye er under massiv udvikling med den aarhusianske Tækker Group som motor for etableringen af en helt ny bydel. Visionen er at skabe rammerne for fremtidens lokalsamfund og grundtanken om bæredygtighed gælder både byggeri og det forpligtende fællesskab i den nye bydel.

I dag er 50 familier rykket ind i Nye, og indtil videre er der i 1. etape i byudviklingen planlagt 650 boliger. De udbudte boliger varierer i både kvm og prisniveau og håbet er at kunne tiltrække børnefamilier, ældre og unge.

Byen skal på sigt rumme 15.000-17.000 indbyggere, og der vil med tiden blive behov for 2 nye skoler i området. Områdets anden mulige skole vil først blive bygget senere, når Nye er tættere på at være udbygget.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS