En ny LCA Platform måler og dokumenterer projekters miljøpåvirkning på tværs af alle sektorer, fra bygninger til broer.

Cowi og Arkitema har udviklet en ny LCA (life cycle assesment) Platform, som forbinder data fra forskellige kilder og giver et samlet overblik over et bygge- eller anlægsprojekts miljøpåvirkning.

Platformen er på nuværende tidspunkt tilgængelig for byggeprojekter i Danmark, men målet er at udvikle konceptet og åbne platformen for andre markeder og sektorer. En af de kunder som allerede er med på rejsen med Cowi og Arkitema er entreprenørvirksomheden NRE.

– Vi ser ind i en fremtid, hvor LCA-dokumentation i løbet af 2023 bliver en obligatorisk del af bygningsreglementet for al nybyggeri. I NRE ønsker vi at være på forkant, således, at vores organisation er godt rustet i forhold til fremtidens krav, udtaler administrerende direktør i NRE, Jacob Eiskjær Olesen.

LCA Platformen består af forskellige værktøjer, der kan anvendes fra den tidlige designfase til dokumentation af det endelige miljøaftryk.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - regler, nye projekter og finansiering. Konferencen afholdes den 8. september 2022.

– Vores kunder ønsker beslutningsværktøjer, der måler bæredygtigheden fra start til slut. De har brug for gennemsigtige data i de meget tidlige projektfaser for at kunne træffe de bæredygtige beslutninger på et oplyst grundlag. Og de skal nemt kunne indsamle og kvantificere miljøpåvirkninger fra alle de materialer, der indgår i et projekt, med henblik på dokumentation. De har brug for at kunne dokumentere dette for at kunne få byggetilladelser i henhold til nye regler og for at undgå dyre projekttilbageslag, når beslutninger ændres under projektudførelsen, udtaler Morten Alsdorf, Senior Digital Transformation Director hos Cowi.

Platformen består i øjeblikket af 2 værktøjer, der er klar til markedet: LCA Design og LCA Documentation. LCA Design viser miljøpåvirkningen af designbeslutninger i den tidlige projekteringsfase.

Byggebranchen i Danmark er blevet brugt som udgangspunkt for udviklingen af LCA Platform, hvor pilotprojekter og udviklingspartnere ud over NRE blandt andet også omfatter NREP og Home.Earth. I den kommende tid vil Cowi og Arkitema udvide platformen til at omfatte andre sektorer og markeder.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter