Arkitema sætter stregerne til de 16.600 kvm familieboliger, 5.500 kvm ungdomsboliger og 2.300 kvm erhverv, som Bispebjerg Kollegiet og DSB Ejendomme vil opføre mellem Lygten, Tagensvej, Frederikssundsvej og S-togbanen i Bispebjerg.

Teknik- og Miljøudvalget skal den 26. februar 2018 tage stilling til en startredegørelse for et nyt bykvarter med blandet bolig- og erhvervsbebyggelse ved Nørrebro Bycenter. De 2 grundejere, Bispebjerg Kollegiet og DSB Ejendomme, er gået sammen om at udvikle en samlet bebyggelsesplan for deres 2 matrikler, der bortset fra 2 kollegiebygninger er ubebyggede.

Projektforslaget rummer et punkthus på 13 etager og 40 meter ved Tagensvej samt bebyggelser i 3–9 etager og op til 29 meters højde. Byggeriet er højst i den nordlige del mod Tagensvej og langs S-togbanen, mens byggeriet er lavest mod de eksisterende boliger. Erhvervet indrettes hovedsageligt i de nederste etager af bygningerne langs Tagensvej.

NB! Højhusbyggeri - EKSTRA KURSUS. Afholdes d. 29. maj 2018.

Lokalplanområdet ligger i Tagensbo skoledistrikt, hvor den almene boligandel udgør 28 procent. Der kan i henhold til kommuneplanens retningslinjer kan stilles krav om almene boliger efter en konkret vurdering af det enkelte projekt, men da området er kendetegnet ved en stor andel af mindre boliger og derudover er en del af et udsat byområde, vil der ikke blive stillet krav om almene boliger, oplyser forvaltningen.

Både Bispebjerg og Nørrebro Lokaludvalg er blevet hørt om sagen i den interne høring og er ifølge forvaltningen positive over for projektet.

Et lokalplanforslag, der skal muliggøre projektet, ventes at blive sendt i høring i efteråret 2018 og endeligt vedtaget i begyndelsen af 2019.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter