Den gældende lokalplan for det kommende Østre Gasværk Kvarter giver mulighed for 39.000 kvm almene og private boliger samt en skøjtehal med et areal på 5.500 kvm. En ny plan for et 12.800 kvm areal ved Østre Gasværk Teater skal desuden give mulighed for opførelse af en teatersal, private og almene ungdomsboliger og et parkeringsanlæg på samlet 13.600 kvm.

En ny lokalplan for et 12.800 kvm stort areal ved Østre Gasværk Teater skal give mulighed for endnu mere byggeri på Østre Gasværksgrunden.

Den eksisterende bebyggelse på gurnden har et etageareal på 3.123 kvm og nybyggeriet får et etageareal på 10.500 kvm, i alt 13.623 kvm. Heraf afsættes 9.500 kvm til almene og private ungdomsboliger, og der etableres i alt 205 parkeringspladser, heraf 5 på terræn. I lokalplanen stilles krav om mindst 25 procent almene boliger svarende til 2.400 kvm.

- Østerbro er i underskud, når det kommer til almene boliger. Derfor har vi valgt at stille krav om almene boliger på den del af Gasværksgrunden, som ellers blot var en parkeringsplads. Det giver langt bedre mening at benytte pladsen betalelige boliger til mennesker i stedet for opbevaring af biler. Det er nødvendigt, at hele byen løfter et socialt ansvar i form af at indeholde almene boliger, så byen hænger ordentligt sammen, og derfor skal der bygges mere alment boligbyggeri på Østerbro, oplyser teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen til Østerbro Avis.

 NB! Bygningsreglement 2018 - BR18. Kurset afholdes d. 2. maj 2018. 

Østre Gasværk Teatret og dets omgivelser opleves ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen i dag ikke som ét sammenhængende område og det rummer ikke kvaliteter, der kan understøtte oplevelsen af den fredede teaterbygning, teaterfunktionen eller bylivet i kvarteret. Parkeringspladsen benyttes ikke i dagtimerne, og arealet nord for teaterbygningerne er skæmmet af containere, lyder det fra forvaltningen.

Med lokalplanforslaget muliggøres en bebyggelse, der kommer til at fremstå som del af det nye Østre Gasværk Kvarter og samtidig danne port til dette. Bebyggelsen udformes, i lighed med bebyggelserne i Østre Gasværk Kvarteret, som en åben karré, der aftrappes fra 24 meter i højden mod øst til 12 meter mod vest.

En ny teatersal og en bred opholdstrappe åbner bebyggelsen mod den nye adgangsvej. Nord for teaterbygningen udformes området, så der bliver en glidende overgang til den kommende aktivitetspark, og der skabes nye forbindelser gennem området i sammenhæng med forbindelse i Østre Gasværk Kvarteret.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS