Testen af Danmarks nyeste dagligvarekæde Basalt fortsætter, og i løbet af foråret 2023 åbnes butikker i 4 nye butikker.

Salling Group står bag den nye butikskæde Basalt, som åbnede den første butik for 5 måneder siden. Ifølge Salling Group er det tydeligt, at det fortsat kræver tilvænning for danskerne at handle på en helt ny måde.

- Selvom Basalt blev til på rekordtid, var vi bevidste om, at konceptet skal testes af i forskellige byer og boligområder, og lokalt ser vi stor forskel på, hvordan vores butikker klarer sig. Vi har oplevet enormt stor nysgerrighed på Basalt på alle adresser og får stadig et væld af forespørgsler på, om vi ikke åbner i flere byer - og det gør vi, siger Henrik Nielsen, kædechef for Basalt.

I løbet af de næste måneder slår Basalt dørene op i 4 nye byer. Den første i Fredericia på Vejlevej 18 den 10. maj, mens der snart sættes adresse på de næste 3. Basalt-testen fortsætter året ud, hvor der vil blive truffet en endelig beslutning om kæden.

Horsens: De store investeringer. Konferencen afholdes den 27. september 2023.

Basalt adskiller sig markant fra en gængs dagligvarebutik ved et smalt udvalg bestående af de mest basale dagligvarer uden mængderabatter eller tilbud – kun faste lave priser takket være et smallere sortiment, minimalt energiforbrug og lave driftsomkostninger.

Mens Fredericia og 3 andre byer kan glæde sig over at have Basalt indenfor bygrænsen, vender Netto tilbage i Brønshøj og Hellerup i de nuværende Basalt-lokaler, mens butikken i Østergade i Silkeborg lukker helt og genåbnes dermed ikke som Netto.

- Vi har fået det optimale ud af at teste Basalt i de 3 byer, hvor vi er blevet klogere på kundernes indkøbsmønstre og har kunnet sammenligne på tværs af landsdele. Nu prøver vi Fredericia og tre andre byer, hvor vi blandt andet vil banke prisen endnu længere i bund på en række mærkevarer. Derudover planlægger vi også at hive udvalgte frostvarer ind, siger Henrik Nielsen.

Basalt vil snart have 11 butikker på landsplan, som fordeler sig på følgende adresser:

Eksisterende

Kastrup, Amagerlandevej
Helsingør, Prøvestenscentret
Aarhus, Viby Ringvej
Odense, Bilkabyen
Hjørring, Bispensgade
Glostrup, Hovedvejen
Næstved, Toldbodgade

Nye butikker

Fredericia, Vejlevej åbner i maj.

3 andre butikker åbner i foråret, adresser offentliggøres senere


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS