Norvestor har lagt på den rigtige side af 100 millioner for 4 campingpladser på Fyn. Og flere opkøb er på vej. I alt har koncernen nu 44 campingplader i Sverige og Danmark, som er samlet i det svenske selskab First Camp.

Selskabet har i december børsnoteret en obligation og fået 700 millioner i kassen til nye campingopkøb i Danmark.

De 4 opkøbte campingpladser er:
Bøsøre Strand Feriepark med 35 hytter og 445 pladser til campingvogne og telte.
Bogense Strand Camping på Nordfyn.
Hasmark Strand Camping på Nordfyn.
Skovlund Camping ved Middelfart på Vestfyn.

First Camp driver også Lakolk Camping i Jylland og har nu campingpladser med i alt 150 hytter, 2.500 telt- og campingvognspladser og en omsætning på 65 millioner i Danmark.

– Campingindustrien er i dag fragmenteret. Nu går branchen mod mere konsolidering for at skaffe investeringer, der skaber endnu bedre oplevelser for gæsterne, siger adm. direktør Johan Söör fra First Camp, som har hovedkvarter i Stockholm.

Ola Bååth, der står for opkøb af campingpladser i First Camp, vil købe flere campingpladser på både Fyn, Sjælland og i Jylland.

Baggrund

Indtoget på det danske marked startede i januar 2017 med en 20-årig licensaftale af vestjyske Lakolk Camping på Rømø i Vestjylland, som har 1.000 telt- og campingvognspladser. Det er Danmarks næststørste campingplads kun overgået af Gammelbro Camping i Haderslev.

Fra campingplads til ferieparker - nye regler, investeringer og muligheder. Konferencen afholdes d. 1. september 2020.

First Camp var oprindeligt noteret på den lille svenske børs AktieTorget under navnet Nordic Camping & Resort, NCR, men blev i november 2016 opkøbt af den norske kapitalfond Norvestor for 130 millioner kr. NCR havde 15 campingpladser og omsatte for 80 millioner kr.

Formålet for Norvestor var og er at skabe en nordisk kæde og professionalisere det fragmenterede campingmarked, som i både Sverige og Danmark typisk drives som mand-kone-forretninger.

I februar 2019 købte Norvestor så 58 procent af First Camp for 250 millioner kr af den store engelske børsnoterede ejendomskoncern CLS. First Camp havde 14 campingpladser.

Nordic Camping & Resorts 26 campingpladser og First Camp bliver her i 1. kvartal 2020 slået sammen under navnet First Camp. Det er i dag Sveriges største aktør - nu skal det samme gøres i Danmark.

First Camp omsætter nu for 400 millioner kr med 2,5 millioner gæster. Selskabet har 1.500 feriehytter på campingpladser og har 700 ansatte, og anslås til have en værdi på 1 milliard kr.

Norvestor

Norvestor har 10 milliarder kr under forvaltning og fokuserer på mindre og mellemstore selskaber i Norden. Selskabet har gennemført 62 investeringer og 41 virksomhedssalg. For øjeblikket har fonden bla disse selskaber i porteføljen: Life Europe, Johnson Metall, Sentech, Apsis, Aptilo, Cegal, Marine Aluminium, Crayon, ABAX, Robust, iSurvey, Future Production, Nomor,
PG Flow Solutions, Roadworks, Permascand, Phonero, 4Service, Hydrawell, ENEAS and Presserv.
 Se mere på www.norvestor.com


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri