Nordicom har sat Taastrup Stationscenter til salg og en ukendt, potentiel køber vil omdanne dele af den 27.000 kvm store ejendom til 225 lejligheder ved at tilføje 2 etager, så der bliver 7 etager mod forpladsen og 8 etager mod Kirkevej.

Ifølge Sjællandske Medier har Høje-Taastrup Kommune sat gang i udarbejdelsen af en ny lokalplan, der skal gøre det muligt at omdanne de 3 øverste etager i Taastrup Station til boliger, ligesom der skal tilføjes yderligere 2 etager.

- Vi er enige om at tage en principbeslutning om, at der udarbejdes en ny lokalplan, så stationscentret også kan bruges til boligformål. Vi ser dog gerne, at der kommer en variation i boligernes størrelse, så der også bliver boliger, der er større end 50 kvm, siger Laurids Christensen, medlem af plan- og miljøudvalget for De Konservative, til Sjællandske Medier.

Ifølge avisen skal Nordicom nu udarbejde et forprojekt, der også omfatter en renovering forpladsen, som skal med i lokalplanen.

NB! Rødovre investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 13. april 2015.

Planen for ejendommen er, at der indrettes 2-værelses boliger, studieboliger og boliger for enlige i de overliggende etager, mens detailhandel og erhverv i stueetagen bibeholdes, ligesom anvendelsen af de 2 nedre dæk til erhverv og parkering fastholdes.

Tåstrup Stationscenter er opført i 1973 og har 5 etager over jord. Stuetagen er primært indrettet til butikker og fitnesscenter, mens 1.-4. sal er indrettet til kontor, kontorhotel, klinikker og undervisning. De 2 etager i kælderen er indrettet til lagerfaciliteter og 280 parkeringspladser.

I perioden 2010-2012 gennemgik Taastrup Stationscenter en større renovering med blandt andet nye facader, indgangspartier og vinduer samt istandsættelse af flere lejemål. Butikkerne blev endvidere ombyggede således, at alle butikker i dag har vinduesparti mod parkeringspladsen og S-togsstationen, der dagligt har 8.000 rejsende.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS