Aarhus Havn bygger nyt Havnecenter til 200 millioner. NCC Construction har vundet udbuddet på det 13.000 kvm store havnebyggeri, blandt i alt 3 entreprenørvirksomheder.

NCC Construction Danmark har i konkurrence med 2 andre entreprenørvirksomheder vundet Aarhus Havns udbud om opførelse af et nyt Havnecenter til knap 200 millioner kr.  Havnecenteret bliver 13.000 kvm fordelt på 5 etager.

Det 13.000 kvm store Havnecenter skal ligge på Østhavnen ud mod den østlige mole i Aarhus Havn. Havnecentret kommer til at indeholde både kontorer, kantine, værksteder, faciliteter til havnearbejdere, lagerfaciliteter og cafeteria. I tilknytning til havnecenteret bliver der desuden opført en gate samt et truck-stop - i alt ca. 13.000 kvm. i 5 plan.

En del af Havnecenteret er øremærket til udlejning af kontorfaciliteter til havnerelaterede virksomheder, der således kan flytte ind i centeret sammen med Aarhus Havn, når det står færdigt i begyndelsen af 2016. Som lejer i Havnecenteret deler lejerne en række fælles faciliteter, som kantine, produktionskøkken, aktivitetsrum, mødecenter og p-plads.

- Erhvervshavnen er i forvejen en erhvervsklynge med en række tæt forbundne virksomheder inden for samme erhverv. Men den fysiske nærhed, som vi kan opnå i Havnecenteret, vil uden tvivl skabe nogle samarbejdsmuligheder, vil ikke har oplevet før, siger Jakob Flyvbjerg Christensen, der ser frem til, at man om få år kan skabe en endnu tættere relation mellem Aarhus Havn og de virksomheder, der ligger på havnen.

For Aarhus Havn vil Havnecenteret desuden betyde, at man igen kommer til at ligge centralt på erhvervshavnen, der i løbet af de seneste år er rykket mod øst. Det vil gøre det muligt at samle både mandskab og aktiviteter på ét sted, hvilket vil være omkostningsbesparende.

Aarhus Havns bestyrelse, der aktuelt består af borgmester Jakob Bundsgaard, byrådsmedlem Rabih Azad-Ahmed og byrådsmedlem Lars Boje Mathiesen, har i enighed sagt ja til det nye Havnecenter. De øvrige bestyrelsesmedlemmer, der formelt indtræder efter næste byrådsmøde, er orienteret om projektet.

Arkitektfirmaet C.F. Møller har tegnet Havnecenteret og er sammen med det rådgivende ingeniørfirma MOE totalrådgiver på hele projektet.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Kontormarkedet vokser til 170 milliarder i 2015-2025. Konferencen afholdes den 21. maj 2014 i forbindelse med Copenhagen Property Summit den 21.-22. maj, hvor 1000 ejendomsaktører fra Danmark og norden mødes til årets største branchemesse COPSUM2014.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter