Et parkeringshus i Søborg med plads til 780 biler bliver opført efter et nyt NCC-koncept. Parkeringshuset skal være trygt, effektivt og billigt i drift

Det nye parkeringshus i 6 etager bidrager til at dække det stigende behov, der er for parkering i hovedstadsområdet i takt med, at byen vokser. Parkeringshuset kommer til at ligge i Gladsaxes nye, grønne bydel, Tobaksbyen, og opføres for Maycon Ejendomsudvikling, der har ansvar for den overordnede udvikling af bydelen.

Parkeringshuset vil umiddelbart henvende sig til områdets virksomheder, herunder Gladsaxe Company House, som NCC har udviklet, opført og selv har hovedsæde i. Desuden henvender det sig til gæster i det hotel, der skal bygges på grunden lige ved siden af og endelige vil brugere af den kommende letbane også have gavn af at kunne parkere bilen i Tobaksbyens nye parkeringspladser.

- Vi har rigtig gode erfaringer med vores parkeringshus-koncept, som vi første gang benyttede på Herlev Hospital sidste år. Det indfrier brugernes behov for tryg og nem parkering og giver samtidig bygherren en bygning, der er gennemtænkt både i opførelsesfasen og drift, siger sektionsdirektør Lars Scheibel, NCC Danmark.

Bygningen har en samlet størrelse på 19.500 kvm, og det tager fra start til slut blot 8 måneder at opføre. Det ventes at stå færdigt i november 2019.

NB! Parkering - projekter, byg og investeringer. Konferencen afholdes d. 10. april 2019.

Mange kender den utrygge følelse ved at bevæge sig rundt i et mørkt og lukket parkeringshus. Men ved at bygge i lette stålkonstruktioner i stedet for massive betonelementer får parkeringshuset i Tobaksbyen et mere åbent og venligt udtryk. Belysningen, facadeløsning og overskuelighed sørger for, at der ikke er mørke kroge, der kan skabe en utryg stemning om aftenen.

- Når vi bruger stål, får vi mere transparens i huset. Det giver bedre udsyn for både kørende og gående trafikanter, forklarer Lars Scheibel.

Parkeringshuset bliver et af Danmarks største og der bliver gjort en særlig indsats for, at den markante bygning falder bedst muligt ind i bybilledet. Det sker ved hjælp af en særlig facadebeklædning, der med gennembrudte, skiftevis skråtstillede metalplader skaber et levende indtryk.

Bygningens åbne struktur sikrer gode brand- og ventilationsforhold, hvilket betyder, at mekanisk ventilation ikke er nødvendig. El-forbruget er derved begrænset til lys, drift til 2 elevatorer og selve parkeringsanlægget. Desuden bygger konceptet på standardiserede løsninger, der gør, at delene er nemme at samle og dernæst skille ad, når bygningen måske ikke længere skal være parkeringshus, ændres eller udvides. Desuden er alle processer fuldt digitaliserede og detaildesignet i 3d til arbejdstegningsniveau.

NCC er totalentreprenør på projektet. Det er tegnet af arkitekt Holscher Nordberg, mens Krabbenhøft & Ingolfsson er konstruktionsingeniør. NCC Engineering har deltaget med installationsrådgivning samt parametrisk design og endelig har Rambøll stået for brandrådgivningen.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS