Tabet af opgaven på Postgrunden giver forventninger om et mere afdæmpet aktivitetsniveau hos Lundgaard & Tranberg, som dog kommer ud af det seneste regnskabsår med overskud.

Lundgaard & Tranberg har siden 2014/15 mere end fordoblet bruttoresultatet fra 34 millioner kr. til knap 73 millioner kr. i 2018/19. Årets resultat lander på knap 9 millioner kr. mod godt 7 millioner kr. året før hos tegnestuen, der har en egenkapital på 27 millioner kr.

"I september 2019 mistede tegnestuen helt uventet én af de store, igangværende projektopgaver, der var forventning om skulle være bærende for aktiviteten i indeværende regnskabsår. Der er tale om den del af projektet på Postgrunden, der rummer en række boligtårne og et multibruger kontorhus, og som i forbindelse med bygherrens indgåelse af aftale med en totalentreprenør blev overdraget til anden arkitektrådgiver.

NB! Nye boformer og bofællesskaber. Konferencen afholdes d. 28. november 2019.

Der var til opgaven allokeret ressourcer svarende til 20 fuldtidsmedarbejdere til den forestående hovedprojektering, hvorfor hændelsen har haft en betydelig reduktion af tegnestuens stab som følgevirkning.

Selv om virksomheden bliver økonomisk kompenseret for standsningen, har tabet af opgaven på Postgrunden ført til forventning om et langt mere afdæmpet aktivitetsniveau, end ved årets begyndelse, og øget behovet for erhvervelse af nye projekteringsopgaver betydeligt", skriver Lundgaard & Tranberg i ledelsesberetningen.

Heraf fremgår det videre, at tegnestuen aktuelt er indbudt til projektkonkurrencer om et større, nyt boligområde i Göteborg i størrelsesorden 12.500 kvm, om et kraftvarmeværk i Danmark på cirka 1.800 kvm, samt om udbygning og renovering af en historisk operabygning i Tyskland på 38.000 kvm.

Trods forventninger om et lavere aktivitetsniveau ser ledelsen derfor også med optimisme på tegnestuens fremtidsudsigter.

Lundgaard & Tranberg Arkitekter har omkring 80 medarbejdere og ejes og ledes af et partnerskab bestående af Erik Frandsen, Filip Heiberg Sørensen, Nicolai Sebastian Richter-Friis, Henrik Schmidt, Peter Thorsen, Lene Tranberg og Trine Troelsen.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND